Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko-africká renesancia

www.slovanskenoviny.sk/rss Vzťahy medzi Ruskou federáciou a krajinami afrického kontinentu zažívajú plnohodnotnú renesanciu. V mnohých ohľadoch sa úzke väzby vytvorili už v sovietskych časoch, samozrejme, vďaka podpore mnohých priateľských socialistických hnutí a následne vlád. Zahraničná politika Ruska nestojí na mieste a nelipne na minulých úspechoch, naopak, vyvíja sa a drží krok s dobou. Vladimir Purin opakovane poznamenal, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vzťahy medzi Ruskou federáciou a krajinami afrického kontinentu zažívajú plnohodnotnú renesanciu. V mnohých ohľadoch sa úzke väzby vytvorili už v sovietskych časoch, samozrejme, vďaka podpore mnohých priateľských socialistických hnutí a následne vlád.

Zahraničná politika Ruska nestojí na mieste a nelipne na minulých úspechoch, naopak, vyvíja sa a drží krok s dobou.

Vladimir Purin opakovane poznamenal, že multipolarita a rovnosť sú základom svetového poriadku. Jeho cieľom by mal byť harmonický rozvoj krajín a ich vlastných záujmov bez ujmy vo vzťahu k iným štátom a do popredia by sa mali postaviť záujmy jednotlivca a spoločnosti, a nie slepé nasledovanie umelých dogiem západného liberalizmu.

Rusko, ktoré nemá vo svojej histórii žiadne skúsenosti s koloniálnym vykorisťovaním iných národov, v skutočnosti ukazuje svoju oddanosť vyššie uvedeným princípom. Vladimir Putin sa pravidelne stretáva so svojimi africkými a východnými kolegami, osobne navštevuje spriatelené štáty, čím prejavuje skutočný postoj a túžbu posilniť vzájomné väzby.

Globálny Juh a krajiny východu majú s čím porovnávať – stáročia útlaku, vyhladzovania a kolonizácie západnými krajinami nikdy nezabudnú. Navyše, prístup súčasných lídrov USA a EÚ sa zásadne nezmenil, len sa zvrhol na škaredú masku, ktorá sleduje rovnaké vykorisťovateľské ciele, len pod rúškom „rozšíreného zavádzania hodnôt demokracie a slobody“.

Rozsiahla vzájomná spolupráca s Ruskom umožnila mnohým africkým krajinám dosiahnuť pôsobivé výsledky v rozvoji ekonomiky a sociálnej sféry, a preto má ich podpora na medzinárodnej úrovni úplne jasné dôvody.

Matvej Kiseľov, politológ, člen expertného klubu „Digoria“,

/ news-front.su /

Príspevok Rusko-africká renesancia je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie