Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko hlási zničenie piatich ukrajinských stíhačiek, Kyjev upozorňuje na zosilnené boje

Ruské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že raketový útok na letisko v Myrhorode v ukrajinskej Poltavskej oblasti zničil päť ukrajinských stíhačiek Su-27 a dva ďalšie stroje poškodil. Podľa neho rovnako ruská protivzdušná obrana v noci na dnes zničila nad dvoma oblasťami a anektovaným ukrajinským polostrovom Krym 11 ukrajinských dronov. Letecký poplach bol v noci vyhlásený aj […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že raketový útok na letisko v Myrhorode v ukrajinskej Poltavskej oblasti zničil päť ukrajinských stíhačiek Su-27 a dva ďalšie stroje poškodil. Podľa neho rovnako ruská protivzdušná obrana v noci na dnes zničila nad dvoma oblasťami a anektovaným ukrajinským polostrovom Krym 11 ukrajinských dronov.

Letecký poplach bol v noci vyhlásený aj na Ukrajine, ktorá hlási aj ranených. Ukrajinské velenie podľa tlače upozornilo na vyššiu intenzitu pondelkových bojov, ktoré si podľa jeho odhadu vyžiadali tiež väčšie ruské straty.

Prevrat v Kyjeve: Zmarili sme ruský pokus o prebratie vlády a obsadenie parlamentu, tvrdí bezpečnostná služba

Moskva straty preháňa, tvrdí Kyjev 

“V dôsledku úderu ruskej armády bolo zničených päť aktívnych a poškodené dve opravované viacúčelové stíhačky Su-27,” uviedlo ruské ministerstvo na telegrame. K príspevku pripojilo video z údajného útoku, pri ktorom podľa neho boli použité rakety Iskander-M.

Útok na základňu v Myrhorode potvrdil aj hovorca ukrajinského letectva Jurij Ihnať, Moskvou prezentované straty sú ale podľa neho prehnané.

ANALÝZA: Ako sa bude vyvíjať vojna v lete? Rusi nejdú podľa príručky, Ukrajinci cielia na ich slabinu

“K útoku došlo. Nejaké straty sú, ale nie také, ako tvrdia nepriateľ,” uviedol na facebooku v komentári k správam o útoku, ktoré sa už v pondelok šírili na sociálnych sieťach. Ukrajinské letectvo podľa neho robí všetko pre to, aby nepriateľa zmiatlo, a to aj pomocou makiet a ďalších prostriedkov.

Zvýšil sa počet bojových stretov

Ruské drony útočili na severovýchodnej Ukrajine v Sumskej oblasti, ktorá čelila tiež ostreľovaniu, uviedol denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na oblastnú správu. Dve ženy utrpeli zranenia pri ostreľovaní Záporožskej oblasti na juhovýchode krajiny, uviedol šéf oblastnej správy Ivan Fedorov.

Ukrajinský generálny štáb uviedol, že počas uplynulého dňa počet bojových stretov s nepriateľom vzrástol na 161, pričom najviac, 44, pripadlo na úsek frontu pri Pokrovsku na východe krajiny. O deň skôr bolo bojových stretov 121, pripomenula Ukrajinska pravda na svojom webe. 

Kuleba varuje pred ďalšou vojnou. Bez spravodlivého mieru príde, povedal v Dubrovníku

Ruské straty od začiatku vojny pred viac ako dvoma rokmi presiahli 545-tisíc vojakov, z toho 1280 pripadlo na uplynulý deň, odhadlo ukrajinské velenie. Ani jedna z bojujúcich strán svoje straty nezverejňuje.

Štyri drony zostrelila ruská obrana nad Brianskou a Belgorodskou oblasťou, tri nad Krymom, spresnilo ruské ministerstvo podľa portálu BBC News. Ten dodal, že vo vojnových podmienkach nie je schopný operatívne preveriť tvrdenia bojujúcich strán.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie