Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko naplnilo hrozby a začalo prehodnocovať svoju jadrovú doktrínu, ktorá doteraz hovorila o možnosti použiť nukleárne zbrane len v dvoch prípadoch

www.slovanskenoviny.sk/rss Vojna na Ukrajine vyvolala najväčší spor medzi Ruskom a Západom od čias kubánskej krízy v roku 1962. Rusko začalo prehodnocovať svoju jadrovú doktrínu s cieľom dať ju do súladu so súčasnou realitou, uviedol v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s odvolaním sa na vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR o tom informuje podľa agentúry […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vojna na Ukrajine vyvolala najväčší spor medzi Ruskom a Západom od čias kubánskej krízy v roku 1962. Rusko začalo prehodnocovať svoju jadrovú doktrínu s cieľom dať ju do súladu so súčasnou realitou, uviedol v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s odvolaním sa na vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Predseda obranného výboru ruskej Štátnej dumy Andrej Kartapolov v nedeľu uviedol, že Rusko by mohlo skrátiť lehotu na rozhodovanie o použití jadrových zbraní, pokiaľ by Moskva usúdila, že sa hrozba pre krajinu stupňuje.

Vojna na Ukrajine vyvolala najväčší spor medzi Ruskom a Západom od čias kubánskej krízy v roku 1962, píše Reuters.

Ruský prezident Vladimir Putin už v máji tohto roku vyhlásil, že Rusko by mohlo zmeniť oficiálnu jadrovú doktrínu, ktorá stanovuje podmienky použitia týchto zbraní.

Súčasná ruská jadrová doktrína stanovuje, že Moskva môže použiť jadrové zbrane len v dvoch prípadoch – v prípade jadrového útoku na Rusko alebo v prípade útoku na Rusko konvenčnými zbraňami, ktorý by ohrozoval samotnú existenciu krajiny.

To, že Rusko uvažuje o možnom pozmenení svojej jadrovej doktríny, zopakoval ruský líder aj minulý týždeň vo štvrtok pri ukončení návštevy Vietnamu.

Ruský prezident hovoril o možných zmenách v ruskej jadrovej doktríne aj pred dvoma týždňami. „Táto doktrína je živý nástroj a my pozorne sledujeme, čo sa vo svete okolo nás deje, a nevylučujeme nejaké zmeny tejto doktríny. To sa týka aj testovania jadrových zbraní,“ povedal 7. júna.

Putin od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu viackrát pohrozil, že Moskva by v prípade mimoriadnych okolností mohla použiť jadrové zbrane na svoju obranu. Rusko obviňuje západné krajiny, že tlačia svet do jadrovej konfrontácie tým, že poskytujú Ukrajine zbrane v hodnote miliárd dolárov, z ktorých niektoré sa používajú pri útokoch na ruskom území.

Zdroj: info.sk / hnonline.sk / InfoVojna

Príspevok Rusko naplnilo hrozby a začalo prehodnocovať svoju jadrovú doktrínu, ktorá doteraz hovorila o možnosti použiť nukleárne zbrane len v dvoch prípadoch je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie