Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko obvinilo USA z rozšiřování výzkumu biologických zbraní v Africe

Rusko aktuálně obvinilo Spojené státy, že rozšiřují svůj výzkum biologických zbraní na Africkém kontinentu. Generálporučík Igor Kirillov, velitel sil jaderné, biologické a chemické ochrany Ruských ozbrojených sil, to prohlásil na začátku týdne na základě informací, které jeho jednotky získaly. Tyto informace tvrdí, že USA přecházejí na jinou kolej poté, co podobné programy, které Amerika realizovala […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko aktuálně obvinilo Spojené státy, že rozšiřují svůj výzkum biologických zbraní na Africkém kontinentu.

Generálporučík Igor Kirillov, velitel sil jaderné, biologické a chemické ochrany Ruských ozbrojených sil, to prohlásil na začátku týdne na základě informací, které jeho jednotky získaly. Tyto informace tvrdí, že USA přecházejí na jinou kolej poté, co podobné programy, které Amerika realizovala na bývalých Ukrajinských územích, Rusko během tamního konfliktu zastavilo.

Kirillov prohlásil: „Protože se Rusku podařilo zastavit realizaci programů biologické války na osvobozených územích Ukrajiny, je Pentagon nucen převést nedokončený výzkum v rámci Ukrajinských projektů do jiných regionů.“

Uvedl, že dodavatelé Amerického ministerstva obrany pracují na takových programech v řadě Afrických zemí, mimo jiné v Jihoafrické republice, Ugandě, Sieře Leone, Kamerunu a Demokratické republice Kongo.

Podle Kirillova USA spolupracují s externími stranami ve snaze tuto činnost zastřít. Jmenoval řadu zprostředkovatelů, jako jsou EcoHealth Alliance a Metabiota, o nichž se domnívá, že jsou využíváni v rámci rozšířených programů biologické války v Africe.

Uvedl také několik příkladů na podporu svých tvrzení. Poukázal například na pracovníky Lékařského výzkumného ústavu infekčních nemocí Americké armády, kteří loni v říjnu prováděli v Keni rozsáhlou studii hantaviru z netopýrů.

Jako novější příklad uvedl setkání představitelů Pentagonu a ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb s pracovníky kontroly nemocí v Africe, aby prozkoumali možnost rozvoje tamních laboratorních kapacit.

Kirillov v minulosti obvinil USA, že na Ukrajině provádějí výzkum nebezpečných patogenů a komponentů biologických zbraní.

Biologická výzkumná zařízení po celém světě
Předpokládá se, že po celém světě existuje více než 300 „biologických výzkumných zařízení“ provozovaných Pentagonem, přičemž Afrika je považována za horké místo. V mnoha případech jsou tato zařízení zřizována pod záminkou zlepšení zdravotnických služeb v dané oblasti nebo boje proti místním epidemiím, ale zapojení agentur, jako je Pentagon, naznačuje, že se děje něco mnohem závažnějšího.

Ruská vojenská rozvědka tvrdí, že jen v Nigérii se nacházejí nejméně čtyři Americké biolaboratoře, a Kirillov v minulosti upozornil na to, co označil za „podivnou shodu okolností“ epidemických výskytů v okolí těchto zařízení.

Objevily se také zprávy o tom, že Armádní výzkumný ústav Waltera Reeda ve Forest Glen Parku v Marylandu provádí činnosti v zařízeních patřících Nigerijskému ministerstvu obrany. Jedná se o testování nebezpečných patogenů, které by mohly vystavit nespočet Nigerijců velkému biologickému nebezpečí.

Kirillov šel dokonce tak daleko, že vyzval Světovou zdravotnickou organizaci, aby prověřila činnost v laboratořích v Nigerijských městech Lagos, Zaria a Abuja financovaných USA a podělila se o svá zjištění se světem.

USA obviňují Rusko z dezinformací
USA trvají na tom, že tyto laboratoře jsou neškodné, a obvinily Rusko, že se „podílí na dezinformacích“, což naznačuje, že by mohlo jít o součást širšího plánu na podporu jeho úsilí na Ukrajině.

„Vláda USA se obává, že tento falešný příběh může být předehrou pro operaci pod falešnou vlajkou, při níž Rusko samo použije na Ukrajině biologické, chemické nebo jaderné zbraně a pak se pokusí svalit vinu na Ukrajinu a/nebo Spojené státy,“ varovalo loni Centrum pro globální angažovanost ministerstva zahraničí.

Dodalo, že „Rusko nadále pokračuje v programu útočných biologických zbraní, čímž porušuje své závazky vyplývající z Úmluvy o zákazu biologických zbraní.“

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Rusko obvinilo USA z rozšiřování výzkumu biologických zbraní v Africe first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie