Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko oznámilo, že nad štyrmi regiónmi zneškodnilo viac než 100 dronov

Viac než 100 bezpilotných lietadiel zneškodnili ruské systémy protivzdušnej obrany v noci na piatok nad oblasťami na východe a juhovýchode Ruska, nad Čiernym morom i anektovaným polostrovom Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Ministerstvo spresnilo, že 51 dronov zostrelili nad polostrovom Krym, 44 nad Krasnodarským krajom, šesť nad Belgorodskou oblasťou a jeden nad Kurskou oblasťou. […]
Menej ako 1 min. min.

Viac než 100 bezpilotných lietadiel zneškodnili ruské systémy protivzdušnej obrany v noci na piatok nad oblasťami na východe a juhovýchode Ruska, nad Čiernym morom i anektovaným polostrovom Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

Ministerstvo spresnilo, že 51 dronov zostrelili nad polostrovom Krym, 44 nad Krasnodarským krajom, šesť nad Belgorodskou oblasťou a jeden nad Kurskou oblasťou. Ruské sily podľa oznámenia takisto zneškodnili šesť bezposádkových plavidiel v Čiernom mori.

Ruskom dosadený gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev uviedol, že počas útoku bola poškodená elektráreň v tomto meste na Kryme, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Razvožajev takisto upozornil na možné výpadky energie, píše agentúra Reuters.

Piatkový útok bol jeden z najrozsiahlejších nočných útokov Ukrajiny, píše AFP. Ruské sily minulý týždeň spustili ofenzívu v oblasti frontovej línie na východe Ukrajiny a od 9. do 15. mája sa im podarilo dobyť 278 štvorcových kilometrov územia, napísala AFP s odvolaním sa na údaje amerického Inštitútu pre štúdium vojny.

Ten uviedol, že ide o najrozsiahlejšie územné zisky Ruska počas jednej operácie od polovice decembra 2022.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie