Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko pre útoky Kyjeva v Belgorodskej oblasti presťahovalo 5-tisíc detí

Z ruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou bolo evakuovaných päťtisíc detí ohrozovaných ukrajinským bombardovaním. V sobotu to uviedol oblastný gubernátor Vjačeslav Gladkov, píše agentúra AFP. Regionálne úrady minulý týždeň uviedli, že 9-tisíc neplnoletých osôb bude premiestnených do iných regiónov pre ohrozenie cezhraničným ostreľovaním a útokmi bezpilotných lietadiel. Doteraz si tu rusko-ukrajinský konflikt vyžiadali viac ako tucet […]
Menej ako 1 min. min.

Z ruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou bolo evakuovaných päťtisíc detí ohrozovaných ukrajinským bombardovaním. V sobotu to uviedol oblastný gubernátor Vjačeslav Gladkov, píše agentúra AFP.

Regionálne úrady minulý týždeň uviedli, že 9-tisíc neplnoletých osôb bude premiestnených do iných regiónov pre ohrozenie cezhraničným ostreľovaním a útokmi bezpilotných lietadiel. Doteraz si tu rusko-ukrajinský konflikt vyžiadali viac ako tucet civilistov.

“Päťtisíc našich detí je už mimo regiónu. Včera prišlo 1 300 detí do Petrohradu, Brjanska a Machačkaly,” uviedol Vjačeslav Gladkov.

Rusi poškodili ukrajinskú energetiku, zasiahli vodné elektrárne. Kyjev kontroval napadnutím Belgorodu

Deti, ktoré stále žijú blízko hraníc vrátane hlavného mesta oblasti Belgorod, prejdú budúci mesiac na diaľkové vzdelávanie, dodal Gladkov. Podniky, ktoré boli pre útoky zatvorené, sa budú môcť znovu otvoriť, ak ich “personál bude vyškolený v prvej pomoci” a ich okná budú zalepené páskami.

Od začiatku rozpútania vojny na Ukrajine pred viac ako dvoma rokmi sa Belgorod opakovane stáva terčom toho, čo ruskí predstavitelia nazývajú nevyberané ukrajinské útoky.

V piatok ukrajinský dron zasiahol viacposchodový bytový dom v Belgorode, pričom zabil muža a zranil dvoch ďalších vrátane jeho manželky, uviedol Gladkov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie