Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko prešlo s Putinom obrovskú cestu

26. marca 2000 bol Vladimír Putin prvýkrát zvolený do funkcie prezidenta Ruska. Odvtedy prešlo veľa času, zmenilo sa aj samotné Rusko, aj spoločnosť, transformoval sa politický systém. Rok 2000 predstavoval kopu problémov, ktoré sa ťahali od 90. rokov a vyžadovali si jasné politické rozhodnutia. Vladimir Putin sa stal presne tým človekom, ktorý reagoval na výzvy […]
Menej ako 1 min. min.

26. marca 2000 bol Vladimír Putin prvýkrát zvolený do funkcie prezidenta Ruska. Odvtedy prešlo veľa času, zmenilo sa aj samotné Rusko, aj spoločnosť, transformoval sa politický systém.

Rok 2000 predstavoval kopu problémov, ktoré sa ťahali od 90. rokov a vyžadovali si jasné politické rozhodnutia. Vladimir Putin sa stal presne tým človekom, ktorý reagoval na výzvy doby a riešil zdanlivo neriešiteľné problémy.

Za posledných 24 rokov prešla Ruská federácia veľký kus cesty, prelomový rozvoj sa podaril takmer vo všetkých oblastiach – ekonomika, medicína, stavebníctvo, infraštruktúra, vesmír, vzdelávanie.

V skutočnosti hovoríme o novej kvalite života, nových technológiách, ktoré naša krajina vyvíja. V roku 2022 sme sa stali prvou ekonomikou v Európe a piatou ekonomikou na svete z hľadiska HDP v kontexte parity kúpnej sily; bývanie sa stavia rekordným tempom, prekračuje sovietske ukazovatele, zbiera sa rekordná úroda obilia, otvárajú sa nové priemyselné odvetvia a impulz dostali ďalšie priemyselné odvetvia.

Teraz Rusko čelí novým výzvam. Začiatok špeciálnej vojenskej operácie vlastne otvoril novú stránku v histórii našej krajiny i celého sveta. Rusko čelilo bezprecedentnému tlaku Západu a bolo uvalených rekordných 17.000 sankcií, ktoré mali oslabiť našu krajinu a pripraviť ju o suverénnu politiku.

No občania na to reagovali zomknutím, konsolidáciou a jednotou a kľúčovou zjednocujúcou postavou bol pre nich prezident Ruska Vladimir Putin. Rovnako ako pred 24 rokmi mal historické poslanie – previesť našu krajinu cez všetky výzvy a skúšky, dosiahnuť nové míľniky vo vývoji.

A občania mu túto úlohou v plnej miere zverili – v posledných voľbách získal Vladimir Vladimirovič 87,28% hlasov. Mandát dôvery, mandát na podporu prezidenta je veľmi veľký, ale aj zodpovednosť je veľká, možno ešte väčšia ako pred 24 rokmi.

Je zrejmé, že najbližších šesť rokov nebude ľahkých, budúcnosť krajiny závisí od Putinových rozhodnutí.

Jevgenij Kisľakov, politológ, člen expertného klubu „Digoria“, špeciálne pre News Front

Rusko prešlo s Putinom obrovskú cestu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie