Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko sa uchádza o členstvo vo Výkonnej rade OPCW v rokoch 2025-2027

Rusko sa pokúsi vrátiť do Výkonnej rady Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) a podalo žiadosť o členstvo v rokoch 2025 – 2027, uviedol stály predstaviteľ Ruska pri tejto organizácii a veľvyslanec v Holandsku Vladimir Tarabrin. “Už sme podali žiadosť o členstvo vo Výkonnej rade na ďalšie dvojročné obdobie v rokoch 2025 – 2027,” povedal. “Úprimne povedané, zdržal […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko sa pokúsi vrátiť do Výkonnej rady Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) a podalo žiadosť o členstvo v rokoch 2025 – 2027, uviedol stály predstaviteľ Ruska pri tejto organizácii a veľvyslanec v Holandsku Vladimir Tarabrin.

Už sme podali žiadosť o členstvo vo Výkonnej rade na ďalšie dvojročné obdobie v rokoch 2025 – 2027,” povedal. “Úprimne povedané, zdržal by som sa odhadov o našich šanciach. Povedal by som len, že by sme sa o to ani nepokúšali, keby sme neverili v úspech.” “Samozrejme, chápeme, že naši protivníci urobia všetko pre to, aby nás nenechali znovu zvoliť, a nešetria si sily,” zdôraznil.

Je to pre nich principiálna záležitosť. V praxi to bude znamenať, že Západ sa môže uchýliť k akýmkoľvek provokáciám, podvodom, nátlaku, vydieraniu, vyhrážkam, inými slovami, použije všetky nástroje, ktoré má, aby nám zadusil prístup do riadiacich orgánov OPCW. Chcel by som však zopakovať, že nestrácame odvahu. Chápeme, že v najbližších mesiacoch nás čaká veľa namáhavej práce a sme na ňu pripravení.”

Rusko nebolo na 28. konferencii členských štátov v novembri 2023 opätovne zvolené do Výkonnej rady OPCW na ďalšie dvojročné obdobie. Získalo 65 hlasov, pričom potrebných bolo 66 hlasov. Vtedy boli za zástupcov východoeurópskej skupiny na obdobie od mája 2024 do mája 2026 zvolené Litva, Poľsko a Ukrajina. Rumunsko a Severné Macedónsko si udržali členstvo do roku 2025.

Rusko si môže nárokovať na jedno z týchto miest. 41-členná Výkonná rada je riadiacim orgánom OPCW. Jej členovia sú volení na obdobie dvoch rokov na konferenciách členských štátov. Rada dohliada na činnosť technického sekretariátu OPCW a na dodržiavanie Dohovoru o chemických zbraniach. 

Príspevok Rusko sa uchádza o členstvo vo Výkonnej rade OPCW v rokoch 2025-2027 je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie