Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko útočilo na ukrajinské plynárny. Jsou důležité pro dodávky do EU, přiznal Zelenskyj

Podle dřívějšího prohlášení ministra energetiky Hermana Haluščenka v sobotu Rusko útočilo na energetické cíle v Dněpropetrovské, Ivano-Frankivské a Lvovské oblasti. Ukrajinské síly podle Kyjeva sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou dráhou letu. Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že […]
Menej ako 1 min. min.

Podle dřívějšího prohlášení ministra energetiky Hermana Haluščenka v sobotu Rusko útočilo na energetické cíle v Dněpropetrovské, Ivano-Frankivské a Lvovské oblasti. Ukrajinské síly podle Kyjeva sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou dráhou letu.

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok “nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny”.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie