Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko vylúčilo vyhliadky na obnovenie dialógu s NATO

V súčasnosti neexistujú vyhliadky na obnovenie dialógu Moskvy s NATO a najnovšie kroky Severoatlantickej aliancie signalizujú prípravy na možný konflikt s Ruskom. Povedal to námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Alexander Gruško v rozhovore pre noviny „Izvestija“. „Dnes nie sú žiadne vyhliadky na obnovenie vecného dialógu,“ povedal. Dôvodov nedostatku vyhliadok na obnovenie dialógu je podľa neho […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnosti neexistujú vyhliadky na obnovenie dialógu Moskvy s NATO a najnovšie kroky Severoatlantickej aliancie signalizujú prípravy na možný konflikt s Ruskom.

Povedal to námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Alexander Gruško v rozhovore pre noviny „Izvestija“.

„Dnes nie sú žiadne vyhliadky na obnovenie vecného dialógu,“ povedal.

Dôvodov nedostatku vyhliadok na obnovenie dialógu je podľa neho viacero a prvým je, že NATO vyhlásilo Rusko za priamu a bezprostrednú hrozbu pre alianciu. A kroky aliancie naznačujú jej prípravu na konfrontáciu s Ruskou federáciou.

„Všetko, čo NATO dnes v tejto oblasti robí, otvorene povedané, pripravuje alianciu na možný vojenský konflikt s Ruskom. A cvičenia, ktoré sa konajú, presne naznačujú, že teraz sú všetky koncepty bezpečnosti založené na spolupráci zavrhnuté a NATO sa vrátilo k bezpečnostným schémam studenej vojny,“ poznamenal diplomat.

Navyše, ako zdôraznil Gruško, možno si všimnúť rastúcu úlohu jadrových zbraní vo vojenskom plánovaní bloku.

„Čo sa týka ich obáv, často počujeme výčitky na adresu Ruskej federácie, že Moskva sa vyhráža jadrovou rétorikou. V skutočnosti malo NATO donedávna doktrínu flexibilnej reakcie, ktorej zmyslom bolo, že nepriateľ by nemal vedieť, v akej fáze konfliktu môže aliancia použiť jadrové zbrane… Z posledných cvičení a z najnovších dokumentov je vidieť, že úloha jadrových zbraní vo vojenskej stratégii a vojenskom plánovaní NATO len rastie. Hovorilo sa o tom, že jadrové zbrane by mohli byť umiestnené v Poľsku a ďalších krajinách. A to musíme mať na pamäti aj z hľadiska vypracovania neutralizačných opatrení, ak takéto rozhovory budú mať zatiaľ podobu konkrétnych plánov,“ dodal Gruškov.

Rusko vylúčilo vyhliadky na obnovenie dialógu s NATO

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie