Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko začne tento rok v bývalom závode Toyoty vyrábať limuzíny Aurus. Vozí sa v nich aj Putin

Rusko začne tento rok vyrábať luxusné limuzíny Aurus v bývalej továrni japonskej Toyoty v Petrohrade. Oznámil to v utorok úradujúci podpredseda vlády Denis Manturov. Sedan Aurus Senat, inšpirovaný limuzínou ZIL zo sovietskej éry, je oficiálnym ruským prezidentským vozidlom. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters. Manturov, ktorého citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS, uviedol, […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko začne tento rok vyrábať luxusné limuzíny Aurus v bývalej továrni japonskej Toyoty v Petrohrade. Oznámil to v utorok úradujúci podpredseda vlády Denis Manturov. Sedan Aurus Senat, inšpirovaný limuzínou ZIL zo sovietskej éry, je oficiálnym ruským prezidentským vozidlom. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters.

Manturov, ktorého citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS, uviedol, že výroba v petrohradskom závode by sa mala začať do konca roka 2024. Toyota previedla továreň na štátnu spoločnosť NAMI, ktorá má v značke Aurus väčšinový podiel, v marci minulého roka.

Spoločnosť Aurus Motors začala vyrábať svoje automobily v meste Jelabuga v Tatársku, ktoré sa nachádza približne tisíc kilometrov na východ od Moskvy, v roku 2021. Rusko hľadá spôsoby, ako využiť továrne, ktoré zostali nevyužité po tom, ako sa niektoré svetové automobilky v reakcii na agresiu Moskvy voči Ukrajine stiahli z ruského trhu.

Podľa údajov ruskej spoločnosti Autostat sa v tomto roku v krajine predalo zatiaľ štyridsať automobilov značky Aurus.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie