Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko zaradilo ukrajinskú expremiérku Tymošenkovú na svoj zoznam hľadaných osôb, je tam spolu so Zelenským

Rusko zaradilo na svoj zoznam hľadaných osôb bývalú ukrajinskú premiérku Juliju Tymošenkovú. V predmetnej databáze tamojšieho ministerstva vnútra sa ocitla pre obvinenia z nespresnených trestných činov, informujeme o tom na základe sobotnej správy agentúry AP citujúcej ruské štátne médiá. Tymošenková ani jej strana Vlasť (Baťkivščyna) sa k správe bezprostredne nevyjadrili. Ukrajinská expremiérka sa ocitla na […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko zaradilo na svoj zoznam hľadaných osôb bývalú ukrajinskú premiérku Juliju Tymošenkovú. V predmetnej databáze tamojšieho ministerstva vnútra sa ocitla pre obvinenia z nespresnených trestných činov, informujeme o tom na základe sobotnej správy agentúry AP citujúcej ruské štátne médiá.

Tymošenková ani jej strana Vlasť (Baťkivščyna) sa k správe bezprostredne nevyjadrili. Ukrajinská expremiérka sa ocitla na rovnakom zozname ako súčasný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj či jeho predchodca v úrade Petro Porošenko, ktorý v tejto databáze podľa ruského nezávislého portálu Mediazona figurujú už prinajmenšom od konca februára.

Pri útokoch Ukrajiny na okupovaných územiach zahynulo podľa Ruska 27 ľudí. Ostreľovanie pokračuje

Na rovnakom zozname – zločincov hľadaných ruskými úradmi – sa nachádzajú aj desiatky ukrajinských a západných politikov, napríklad estónska premiérka Kaja Kallasová, ktorá sa dlhodobo dôrazne zasadzuje za zvýšenie vojenskej pomoci Kyjevu a sprísnenie sankcií voči Moskve.

Dôvodom zaradenia sú v jej prípade podľa tvrdení ruských predstaviteľov snahy Tallinnu odstraňovať v tejto pobaltskej krajine pamätníky vojakov Červenej armády.

AP v tejto súvislosti pripomína, že v Rusku platia zákony trestajúce tzv. rehabilitáciu nacizmu, za ktorú sa považuje aj “znesvätenie” vojnových pamätníkov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie