Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko zničilo pět ukrajinských stíhaček, ukazují záběry. Putin nasadil obávané rakety Iskander

„V důsledku úderu ruské armády bylo zničeno pět aktivních a poškozeny dvě opravované víceúčelové stíhačky Su-27,“ uvedlo ruské ministerstvo na telegramu. K příspěvku připojilo video z údajného útoku, při němž podle něj byly použity rakety Iskander-M. ČTĚTE TAKÉ: KLDR provedla další znepokojivý pokus. Měla testovat balistické střely s obří hlavicí Útok na základnu v Myrhorodu potvrdil […]
Menej ako 1 min. min.

„V důsledku úderu ruské armády bylo zničeno pět aktivních a poškozeny dvě opravované víceúčelové stíhačky Su-27,“ uvedlo ruské ministerstvo na telegramu. K příspěvku připojilo video z údajného útoku, při němž podle něj byly použity rakety Iskander-M.

ČTĚTE TAKÉ: KLDR provedla další znepokojivý pokus. Měla testovat balistické střely s obří hlavicí

Útok na základnu v Myrhorodu potvrdil i mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat, Moskvou prezentované ztráty jsou ale podle něj přehnané. „K útoku došlo. Nějaké ztráty jsou, ale ne takové, jak tvrdí nepřítel,“ uvedl na facebooku v komentáři ke zprávám o útoku, které se již v pondělí šířily na sociálních sítích. Ukrajinské letectvo podle něj dělá všechno pro to, aby nepřítele zmátlo, a to i pomocí maket a dalších prostředků.

Ruské drony útočily na severovýchodní Ukrajině v Sumské oblasti, která čelila také ostřelování, uvedl list Ukrajinska pravda s odvoláním na oblastní správu. Dvě ženy utrpěly zranění při ostřelování Záporožské oblasti na jihovýchodě země, uvedl šéf oblastní správy Ivan Fedorov.

Ukrajinský generální štáb uvedl, že během uplynulého dne počet bojových střetů s nepřítelem vzrostl na 161, přičemž nejvíce, 44, připadlo na úsek fronty u Pokrovska na východu země. O den dříve bylo bojových střetů 121, připomněla Ukrajinska pravda na svém webu. Ruské ztráty od začátku války před více než dvěma roky přesáhly 545.000 vojáků, z toho 1280 připadlo na uplynulý den, odhadlo ukrajinské velení. Ani jedna z válčících stran své ztráty nezveřejňuje.

Čtyři drony sestřelila ruská obrana nad Brjanskou a Belgorodskou oblastí, tři nad Krymem, uvedlo ruské ministerstvo podle serveru BBC News. Ten dodal, že ve válečných podmínkách není s to operativně prověřit tvrzení bojujících stran.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie