Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko zostavilo zoznam „nepriateľských krajín“: Poľsko, USA a ďalší pod paľbou kritiky

Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo kontroverzný zoznam 47 krajín, ktoré podľa Moskvy presadzujú „deštruktívnu neoliberálnu ideológiu“, nezlučiteľnú s ruskými tradičnými hodnotami. Na zozname sa objavujú štáty ako Poľsko, USA, Kanada, Spojené kráľovstvo či Japonsko, ale aj Južná Kórea, Taiwan a niektoré ďalšie západné krajiny. Zaujímavosťou je, že medzi európskymi krajinami nefigurujú Slovensko a Maďarsko. Tento […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo kontroverzný zoznam 47 krajín, ktoré podľa Moskvy presadzujú „deštruktívnu neoliberálnu ideológiu“, nezlučiteľnú s ruskými tradičnými hodnotami. Na zozname sa objavujú štáty ako Poľsko, USA, Kanada, Spojené kráľovstvo či Japonsko, ale aj Južná Kórea, Taiwan a niektoré ďalšie západné krajiny.

Zaujímavosťou je, že medzi európskymi krajinami nefigurujú Slovensko a Maďarsko. Tento krok súvisí s dekrétom, ktorý podpísal prezident Vladimir Putin, umožňujúcim občanom týchto „nepriateľských krajín“, pokiaľ zdieľajú tradičné ruské hodnoty, získať humanitárnu podporu na prechodný pobyt v Rusku. Zoznam vyvoláva ďalšie napätie medzi Moskvou a západnými štátmi, najmä v súvislosti s pretrvávajúcimi geopolitickými konfliktmi a rozdielmi v hodnotových otázkach.

Zdroj: agentúra AFP

redakcia PremiumNews

The post Rusko zostavilo zoznam „nepriateľských krajín“: Poľsko, USA a ďalší pod paľbou kritiky first appeared on Premium NEWS™.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie