Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusové se za svou agresi na Ukrajině stydí, míní Landovský. Kreml předvádí věčnou hru

„Kreml nikdy nehovoří o válce, ale o speciální vojenské operaci. Za svou vlastní agresi na Ukrajině se totiž stydí. Také se snaží vnuknout zemím Severoatlantické aliance nějaký podíl účasti na celém konfliktu,“ poznamenal Landovský. MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé na hřbitově chodí s lopatou a pohřbívají syny, říká Gregorová po návštěvě Charkova Tuto metodu Ruska vnímá jako „věčnou […]
Menej ako 1 min. min.

„Kreml nikdy nehovoří o válce, ale o speciální vojenské operaci. Za svou vlastní agresi na Ukrajině se totiž stydí. Také se snaží vnuknout zemím Severoatlantické aliance nějaký podíl účasti na celém konfliktu,“ poznamenal Landovský.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé na hřbitově chodí s lopatou a pohřbívají syny, říká Gregorová po návštěvě Charkova

Tuto metodu Ruska vnímá jako „věčnou hru“. „Naše podpora Ukrajiny je zcela v souladu s Chartou OSN, na níž spočívá i Severoatlantická smlouva. Pomoc státu, který se brání agresi, je přispěním ke stabilizaci světa, nikoliv snahou jej rozvrátit,“ řekl v pořadu 360°.

„Nejsme účastníky konfliktu, jelikož neprobíhá žádný přímý střet mezi zeměmi NATO a Ruskou federací,“ zdůraznil Landovský v souladu se středečním prohlášením generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga, který při summitu v Bruselu prohlásil, že „NATO není a nebude žádnou stranou konfliktu na Ukrajině“.

Landovský také vyzdvihl roli české iniciativy ohledně nákupu munice pro ukrajinskou armádu, kterou v úterý podpořilo miliardovými částkami i Německo. „Tato iniciativa přeskočila několik fází debat, co komu prospěje a jak vše realizovat. Prostřednictvím ní se začala munice nakupovat na světových trzích. Projekt dokázal ostatním, že se to udělat dá, a proto se podařilo vybrat u spojenců tolik finančních prostředků,“ shrnul.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusové mohou udeřit ještě silněji, tvrdí experti. Uvedli, na čem závisí jejich další ofenziva

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie