Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ryanair predá v tomto roku menej leteniek. Dôvodom sú meškajúce dodávky od Boeingu

Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair sa vzhľadom na oneskorené dodávky lietadiel od spoločnosti Boeing bude musieť tento rok vzdať miliónov predaných leteniek. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá v utorok citovala generálneho riaditeľ spoločnosti Michaela O‘Learyho. Oneskorenie dodávok lietadiel Boeing je výzvou pre tohtoročný rastový plán, povedal O‘Leary na tlačovej konferencii v Londýne. Ryanair tak podľa […]
Menej ako 1 min. min.

Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair sa vzhľadom na oneskorené dodávky lietadiel od spoločnosti Boeing bude musieť tento rok vzdať miliónov predaných leteniek. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá v utorok citovala generálneho riaditeľ spoločnosti Michaela O‘Learyho.

Oneskorenie dodávok lietadiel Boeing je výzvou pre tohtoročný rastový plán, povedal O‘Leary na tlačovej konferencii v Londýne. Ryanair tak podľa neho za celý rok 2024 prepraví približne 205 miliónov cestujúcich, o päť miliónov menej, ako pôvodne očakával.

Ryanair zrušil v júli približne 650 letov pre problémy riadenia letovej prevádzky

Ryanair má objednaných 350 strojov Boeing 737, ale americký výrobca dodávky odkladá pre sériu technických problémov. “Sedem lietadiel sme mali dostať v júli. Dostali sme päť. V auguste sme ich mali dostať desať. Budeme radi, ak dostaneme päť,” priblížil O‘Leary a dodal, že “jednanie so spoločnosťou Boeing je v súčasnosti veľmi frustrujúce”.

Pokles cestujúcich o päť miliónov by podľa neho mohol tento rok znížiť príjmy spoločnosti približne o 500 miliónov eur. “Boeing nám určite vyplatí nejaké skromné kompenzácie, ale bol by som oveľa radšej, keby sme si vzali lietadlá a rástli ešte rýchlejšie,” uzavrel riaditeľ spoločnosti Ryanair.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie