Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rytier o hodnotách rytierstva

www.slovanskenoviny.sk/rss Z môjho uhla pohľadu mi môj Rád prináša konkrétnu výhodu absolútnej zodpovednosti voči sebe, lebo od seba potom prechádza zodpovednosť na iných. Nemôže urobiť niekoho šťastným ten, kto sám nie je šťastný. Nemôže prenášať na niekoho kompetenciu zodpovednosti ten, kto sám nie je zodpovedný. Skutočný rytier koná, nepotrebuje sa chváliť a obhajovať, koná a má za sebou výsledky. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Z môjho uhla pohľadu mi môj Rád prináša konkrétnu výhodu absolútnej zodpovednosti voči sebe, lebo od seba potom prechádza zodpovednosť na iných. Nemôže urobiť niekoho šťastným ten, kto sám nie je šťastný. Nemôže prenášať na niekoho kompetenciu zodpovednosti ten, kto sám nie je zodpovedný.

Skutočný rytier koná, nepotrebuje sa chváliť a obhajovať, koná a má za sebou výsledky. Druhá vec je, že je aj schopný, je odhodlaný. To všetko súvisí s energiou. Treba vedieť s energiou pracovať, treba ju vedieť udržať v sebe. A potom sa zamerať jedine a výlučne len na jeden bod, na jeden Cieľ.

Rytier má meč. Jeho mečom – mečom rytiera je jeho reč. U naozajstného rytiera ľudia vycítia, že hovorí Pravdu, vtedy si pri ňom otvoria srdcia. Každému rytierovi, ak je tým správnym rytierom, záleží na každej jednej ľudskej bytosti, na každej jednej duši, ktorú musí chrániť.

Rytier sa nevenuje tomu,
aký niekto je,
ale venuje sa tomu,
ako mu môže pomôcť.

Za predpokladu, že rytier odovzdáva svoju energiu tým spôsobom, že konštatuje stav aký kto je, je to chyba – lebo takto ten stav podporuje. Musí sa zamerať na to, ako mu môže pomôcť.

Rytier pozoruje. Na základe toho, že vidí, počuje a vie, má informácie a vie s informáciou pracovať. Jedinečne. Pracuje sa vždy s informáciou. To, čo je najdôležitejšie, je informácia a jej kvalita. V konečnom dôsledku je každá informácia kvalitná. Bez ohľadu na to, či je lživá, alebo pravdivá, ona prišla. Buď ju rytier ulovil, alebo mu ju niekto povedal. Ak je rytier ticho, dáva súhlas.

Ja nemôžem dávať súhlas s niečím, čo je proti môjmu Svedomiu. Ak je to niečo proti môjmu Svedomiu, musím to odstrihnúť. Za predpokladu, že vieme v akom svete žijeme, že mu rozumieme, že rozumieme aj sebe, aj svojmu Národu, v tom prípade vieme, že všetko, čo beží okolo nás v tomto svete, beží kvôli tomu, že tak bežať má. Ak vieme a rozumieme, že beží všetko tak, ako bežať má, sme v Harmónii. Vtedy vstupujeme do tohto procesu, čo sa volá život.

Veľmi záleží od toho, čím do tohto procesu vstúpime. Či vstúpime Láskou, Svetlom, Dobrotou, alebo opakom. Nazvime to Temnotou. Preto je veľmi dôležité, aby ľudia pochopili jednu vec. Nato, na čo majú namierené svoje myšlienky, to tvoria. Podporujú to. Preto treba myslieť len na pekné veci a na veci, ktoré človek vie priamo zo svojho postavenia ovplyvniť. Priamo. A to, čo vie najviac ovplyvniť, je on sám.

Každý jeden rytier Rádu Hospitalierov, ktorý je na tej úrovni, že si uvedomil sám seba a Boha v sebe samotnom, tak aj vie, čo má konať. On sa nemusí pýtať. On to jednoducho vie. A to, že to vie, dokáže v činoch. A to, že to vedel a svojimi činmi naplnil, ostatní budú vedieť až vtedy, keď už je všetko urobené. Je to tak preto, lebo na základe nedokonalostí ľudí samotných, ak niekto vie čo sa deje a nedôveruje tomu, alebo tomu neverí, tak on to svojim myslením láme. Preto múdry rytier musí byť aj razumný.

Preto je reč jeho meč.
Preto vie kedy má hovoríť
a kedy ešte hovoriť netreba.
A to je otázka schopností a skúseností.

His Highness Emil

zdroj podcast Slovanské Noviny

Listen to Podcast #2: Rozhovor s Emilom Skirkaničom. Tituly? Hospitalieri? SPDR a dôchodcovia. bySlovanské Noviny on hearthis.at

Príspevok Rytier o hodnotách rytierstva je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie