Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

S prácami na reforme o sociálnych službách sa podľa Združenia miest a obcí ešte nezačalo

Na reforme o sociálnych službách sa podľa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) ešte nezačalo ani pracovať. Jeho zástupcovia vyzvali preto na čo najrýchlejšie začatie prác na pripravovanej reforme, ktorá by mala platiť od januára 2026. Po utorkovom rokovaní rady o tom informovalo ZMOS. Spresnilo, že pracovná skupina sa v rámci reformy o sociálnych službách zatiaľ […]
Menej ako 1 min. min.

Na reforme o sociálnych službách sa podľa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) ešte nezačalo ani pracovať. Jeho zástupcovia vyzvali preto na čo najrýchlejšie začatie prác na pripravovanej reforme, ktorá by mala platiť od januára 2026. Po utorkovom rokovaní rady o tom informovalo ZMOS.

Spresnilo, že pracovná skupina sa v rámci reformy o sociálnych službách zatiaľ nestretla a nezačala na nej ani pracovať. Čas na kvalitnú prípravu reformy sa podľa zástupcov združenia kráti.

Na Slovensku sa za dva roky zálohovania vyzbieralo 2,4 miliardy obalov, hlási ZMOS

Okrem toho ZMOS upozornil aj na nedostatok finančných prostriedkov, ktoré sa týkajú domácej opatrovateľskej služby. Podľa neho samosprávy nemajú financie na úhradu nákladov na mzdy opatrovateliek.

“Vzhľadom na zlú finančnú situáciu samospráv, je to viac ako naliehavé a niektoré zúčastnené obce avizovali, že pokiaľ neprídu financie tento mesiac, prerušia poskytovanie domácej opatrovateľskej služby,” doplnil ZMOS.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie