Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

S. Ritter: Putin vyslal signál Západu, že jadrové zbrane sú pripravené

www.slovanskenoviny.sk/rss „Zaplatia“: Analytik o signále, ktorý Putin vyslal na Západ Prezident Vladimir Putin vyslal signál západným krajinám, že Rusko nebude tolerovať zasahovanie NATO do ukrajinskej otázky, uviedol bývalý dôstojník americkej vojenskej rozviedky Scott Ritter na kanáli YouTube Dialogue Works. Vladimir Putin dal veľmi jasne najavo, že Rusko nebude tolerovať žiadnu intervenciu NATO v ukrajinskej otázke. Je to […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Zaplatia“: Analytik o signále, ktorý Putin vyslal na Západ

Prezident Vladimir Putin vyslal signál západným krajinám, že Rusko nebude tolerovať zasahovanie NATO do ukrajinskej otázky, uviedol bývalý dôstojník americkej vojenskej rozviedky Scott Ritter na kanáli YouTube Dialogue Works.

Vladimir Putin dal veľmi jasne najavo, že Rusko nebude tolerovať žiadnu intervenciu NATO v ukrajinskej otázke. Je to signál pre USA, že ak Spojené kráľovstvo povolí použitie rakiet Storm Shadow proti strategickým cieľom v Rusku, zaplatí za to

Ak Francúzsko rozmiestni jednotky na ukrajinskom území, Francúzsko zaplatí svoju cenu,“ poznamenal expert.

Podľa Rittera ruské jadrové cvičenia signalizujú Západu, že Rusko je pripravené použiť akékoľvek zbrane potrebné na ochranu jeho životných záujmov.

Rusi nežartujú

“Rusi nežartujú, neblafujú. Ale to nie je nič nové, vždy hovorili: drž sa ďalej od Ukrajiny, nebudeš môcť z nej urobiť súčasť NATO, toto nedovolíme, pre nás je to existenčná otázka, kvôli ktorej použijeme všetky zbrane, ktoré máme k dispozícii,“ povedal expert.

Ako poznamenal bývalý spravodajský dôstojník, Moskva opakovane varovala Západ a vo vzťahoch s ním neustále prekračoval červené čiary. Ak unáhlené rozhodnutia NATO o Ukrajine povedú k stretu medzi alianciou a Ruskom, jeho úder, ako si je analytik istý, bude zasiahnutý bez predbežného dialógu alebo „telefonátu“.

„Vladimir Putin počas svojho prejavu ku Dňu víťazstva pripomenul svetu, že ruské strategické jadrové sily sú pripravené,“ uzavrel Ritter.

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov už skôr poznamenal, že vyhlásenia predstaviteľov západných krajín o ich pripravenosti vyslať vojakov na Ukrajinu si vyžadujú zodpovednú, rýchlu a účinnú reakciu Moskvy.

Podľa neho Ruskom ohlásené jadrové cvičenia priamo súvisia s poslednými hrozivými, provokujúcimi a eskalujúcimi napätiami na kontinente vyjadreniami viacerých európskych predstaviteľov. V marci tiež povedal, že Rusko nepoužije jadrové zbrane, pokiaľ nebude ohrozená samotná existencia krajiny. Zástupca Kremľa navyše označil diskusie politikov v USA a Európe o pravdepodobnosti jadrovej vojny za nebezpečné.

skspravy.sk

Príspevok S. Ritter: Putin vyslal signál Západu, že jadrové zbrane sú pripravené je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie