Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

S rostoucím počtem obětí na Ukrajině se EU chystá povolat do boje Evropskou mládež

Vysoká míra kauzality na Ukrajině v kombinaci s jejími problémy s odvody vlastního obyvatelstva znamená, že EU bude stále častěji povolávat do boje proti Rusku Evropskou mládež, většinou z geografické blízkosti Ukrajiny, uvedl Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó po setkání s ministry zahraničí EU. „Ukrajinské ztráty jsou stále neúnosnější, Ukrajinské muže nepustí z Ukrajiny a […]
Menej ako 1 min. min.

Vysoká míra kauzality na Ukrajině v kombinaci s jejími problémy s odvody vlastního obyvatelstva znamená, že EU bude stále častěji povolávat do boje proti Rusku Evropskou mládež, většinou z geografické blízkosti Ukrajiny, uvedl Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó po setkání s ministry zahraničí EU.

„Ukrajinské ztráty jsou stále neúnosnější, Ukrajinské muže nepustí z Ukrajiny a nyní chtějí do války povolat Evropskou mládež. A samozřejmě, protože eskalace zasáhne nejprve toto okolí, je téměř jasně slyšet argument, že by se měli nejprve poslat vojáci ze zeměpisné blízkosti. To vše znamená, že chtějí poslat středoevropskou mládež, včetně Maďarské, do války s povinnou Evropskou brannou povinností,“ řekl Szijjártó v rozhovoru pro Maďarská média.

Maďarský ministr zahraničí prohlásil, že bude rozhodně proti jakýmkoli snahám o zavedení Evropské branné povinnosti: „Ruce pryč od Středoevropanů, ruce pryč od Maďarské mládeže, nedovolíme, aby se Maďarská mládež zapojila do války, protože to není naše válka.“

Szijjártó neprozradil, kteří ministři zahraničí nebo členské státy zkoumají možnost Evropské branné povinnosti, ale nedávno několik zemí uvedlo, že by zvážily vyslání vlastních vojáků na Ukrajinu, pokud by Rusko prorazilo na Ukrajinské frontě, včetně Francie a nedávno i pobaltských států.

Dlouhodobým cílem levicově-liberálního establishmentu v Bruselu je však vytvoření vojenských sil EU, včetně vyjmutí rozhodovacího procesu o obraně z pravomoci členských států a jeho centralizace v Bruselu. Podle takového návrhu by mohla vzniknout potenciální branná povinnost, která by se vztahovala na všechny členské státy EU.

Szijjártó popsal mimořádně napjatou atmosféru na Radě ministrů zahraničí v Bruselu před volbami do Evropského parlamentu. Uvedl, že nálada se prudce zhoršila, když přítomní začali hovořit o uvolnění 6,5 miliardy eur pro Ukrajinu, což Maďarský ministr zahraničí odmítl s tím, že by to jen eskalovalo válku. Jeho postoj se však dostal pod mimořádný tlak řady dalších zemí.

„A nastal velký zmatek. Proti mně se v této věci postavili Němečtí, Litevští, Irští, Polští a další kolegové, ale to nemohlo otřást naším postojem, navzdory křiku Evropských pro-válečných politiků,“ řekl.

„Oni si myslí, že když budou křičet z mnoha stran, tak já řeknu, že je to dobré, že je to v pořádku. Měli by nás ale už znát natolik dobře, aby věděli, že se to nestane,“ dodal.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post S rostoucím počtem obětí na Ukrajině se EU chystá povolat do boje Evropskou mládež first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie