Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

S ukrajinským víťazným plánom som oboznámený, rokujeme o ďalších krokoch, hovorí šéf NATO

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte v stredu vyhlásil, že je oboznámený s podrobnosťami takzvaného ukrajinského víťazného plánu, ktorý predstavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rutte uviedol, že je v spojení s členskými krajinami aliancie, s ktorým diskutuje o ďalších krokoch. Informuje o tom agentúra Reuters. Rutte zopakoval svoj postoj a vyhlásil, že členstvo Ukrajiny v […]
Menej ako 1 min. min.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte v stredu vyhlásil, že je oboznámený s podrobnosťami takzvaného ukrajinského víťazného plánu, ktorý predstavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Rutte uviedol, že je v spojení s členskými krajinami aliancie, s ktorým diskutuje o ďalších krokoch. Informuje o tom agentúra Reuters.

Rutte zopakoval svoj postoj a vyhlásil, že členstvo Ukrajiny v NATO, ktoré je kľúčovou požiadavkou prezidenta Zelenského, je nezvratným procesom. Holandský expremiér, ktorý sa stal generálnym tajomníkom NATO začiatkom októbra, zároveň uviedol, že víťazný plán zahŕňa aj ďalšie prvky a že o pláne ako celku diskutuje so spojencami.

Vie, ako zastaviť vojnu: Pozvite Ukrajinu do NATO a Putin začne vyjednávať

Zelenskyj svoj víťazný plán predstavil v stredu. Jeho cieľom je posilniť pozíciu Ukrajiny dostatočne na to, aby sa skončila vojna s Ruskom. Ak sa podľa neho plán uskutoční teraz, koniec vojny bude možné dosiahnuť najneskôr v budúcom roku.

Plán má podľa Zelenského päť bodov a tri tajné dodatočné body. Okrem bezodkladnej pozvánky do NATO k nim patrí posilnenie ukrajinských vojenských a obranných kapacít.

Plán tiež počíta s pokračovaním ukrajinskej vojenskej operácie v ruskej Kurskej oblasti a Kyjev navrhuje aj nasadenie „komplexného balíka nejadrových strategických odstrašujúcich prostriedkov“ na Ukrajine.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie