Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sadílek se nezranil na kole, ale na tříkolce. Vedení fotbalové reprezentace se omluvilo

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění ve Schladmingu během individuálního programu nešťastně upadl na kole. Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu hory s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem. ČTĚTE TAKÉ: Tabulky základních skupin na EURO 2024: Čechy čekají týmy z okraje Evropy Vedení národního týmu poté […]
Menej ako 1 min. min.

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění ve Schladmingu během individuálního programu nešťastně upadl na kole. Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu hory s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem.

ČTĚTE TAKÉ: Tabulky základních skupin na EURO 2024: Čechy čekají týmy z okraje Evropy

Vedení národního týmu poté samo připustilo, že původní verze nesedí. Odmítlo ale informace, že by trojice hráčů jízdou na tříkolce v rakouském horském středisku porušila pravidla v mužstvu.

„Reprezentace uvedla, že Michal Sadílek při vyjížďce na kole upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Právě s touto informací vedení národního týmu původně pracovalo a následně ji dalo k dispozici médiím. Bylo chybou, že národní tým neposkytl úplné informace, a tímto se médiím a potažmo sportovním fanouškům omlouvá,“ uvedl ve vyjádření pro média tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý. „Nehoda se stala v hráčově volném čase, který mohl využít dle svého uvážení. Neporušil tím týmová pravidla ani jakékoliv jiné interní dohody,“ doplnil.

Sadílek, který má v reprezentačním „áčku“ na kontě 24 startů a jeden gól, byl podle všeho blízko k tomu, aby hrál na Euru v základní sestavě. O případném povolání náhradníka pro šampionát se trenér Ivan Hašek rozhodne až po pondělním posledním přípravném utkání před závěrečným turnajem proti Severní Makedonii. Kontaktoval už ale některé možné adepty.

Uzávěrka finálních nominací byla v pátek, kdy český tým v přípravě v Rakousku rozdrtil Maltu 7:1. Hašek může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který jeho svěřenci odehrají 18. června proti Portugalsku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje. Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Skončí Velký Čáp za mřížemi? Pokračuje soud v kauze fotbalového bosse Pelty

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie