Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sami vyrobíte hnojivo pre muškáty. Budú mať najkrajšie kvety

Pelargónie sú jedným z najobľúbenejších druhov rastlín, ktoré zdobia balkóny a záhrady. Sú obľúbenou voľbou pre svoju krásnu vôňu a rôzne farby kvetov. Ich starostlivosť sa na prvý pohľad zdá zložitá, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy! Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel, vďaka ktorým budú lahodiť oku celé mesiace. Ako hnojiť muškáty, aby kvitli? […]
Menej ako 1 min. min.

Pelargónie sú jedným z najobľúbenejších druhov rastlín, ktoré zdobia balkóny a záhrady. Sú obľúbenou voľbou pre svoju krásnu vôňu a rôzne farby kvetov. Ich starostlivosť sa na prvý pohľad zdá zložitá, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy! Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel, vďaka ktorým budú lahodiť oku celé mesiace.

Ako hnojiť muškáty, aby kvitli? Použite recept na túto geniálnu, ľahko pripraviteľnú zmes. Potrebujete len dve prísady a výsledky vás prekvapia!

Starostlivosť o muškáty – ako ich hnojiť?

S tým, ako sa príroda začína prebúdzať, čoraz viac Slovákov uvažuje o výbere kvetov do svojej záhrady alebo na balkón. Voľba nemalého počtu ľudí, ako každú sezónu, padne na muškáty. Tieto rastliny vďačia za svoju popularitu bujným, farebným kvetom, ako aj jednoduchej a časovo nenáročnej údržbe. Stačí, ak uplatníte niekoľko jednoduchých rád, vďaka ktorým budú muškáty v lete kvitnúť. Najdôležitejšou z nich je pravidelné hnojenie rastliny. Netreba zabúdať na to, aby ste jej systematicky dodávali minerálne živiny potrebné na rast, ktoré sa v pôde nenachádzajú v dostatočnom množstve.

Pelargónie je potrebné hnojiť počas celej sezóny. Prvé by sa malo uskutočniť ešte pred výsevom sadeníc. Aby rastlina začala rásť ako blázon a obsypala sa kvetmi, je dobré ju posilniť ešte predtým, ako sa dostane do zeme. Ako to urobiť? Existuje jednoduchý a osvedčený spôsob, ako pripraviť domáci kondicionér pre sadenice pelargónie. Vyrába sa len z 2 ingrediencií, ktoré má doma každý.

Ideálne hnojivo pre muškáty. Môžete si ho pripraviť sami doma

Pelargónie možno úspešne ošetrovať prírodnými hnojivami, ktoré neobsahujú chemikálie a umelé prísady. Pre začínajúcich záhradkárov sú ideálne humusové hnojivá alebo hnojivá z prasličky či žihľavy. Ak ich pridávate pravidelne, pôda sa stáva úrodnejšou a priepustnejšou, a preto menej odolnou voči škodcom. Ďalšou výhodou prírodných hnojív je, že je takmer nemožné rastliny prehnojiť. Zmesi pripravené doma budú bezpečnou voľbou pre muškáty, ktoré sa vám odvďačia početnými a farebnými kvetmi.

Existuje dômyselný recept na domáce hnojivo pre muškáty, ktorý je medzi záhradkármi mimoriadne obľúbený. Vyžaduje si len 2 prísady: vodu a… zemiak. Ukázalo sa, že táto nenápadná zelenina dokáže poskytnúť rastline mnoho živín, ktoré potrebuje na svoj rast. Zemiak je okrem iného bohatý na horčík, draslík, fosfor, vápnik a dusík. Práve vďaka týmto minerálnym látkam budú muškáty už toto leto obsypané kvetmi, ak sadenice správne pohnojíte.

Na výrobu hnojiva pre muškáty potrebujete len 2 prísady

Mnoho ľudí, ktorí sa práve chystajú kúpiť si sadenice, si kladie otázku, ako ich správne hnojiť. V prípade muškátov je táto záležitosť triviálna a hnojivo, ktoré si pripravíte doma, im poskytne všetky živiny potrebné na rast. Stačí, ak do hlbokej misky vložíte jeden zemiak a pridáte k nemu liter vody. Celé by sa to malo rozmixovať na hladkú kašu. Pomocou sitka alebo gázy odvar preceďte – vzniknutou tekutinou zalejte sadenice pelargónie. Zvyšky zemiakov môžete primiešať do substrátu pri presádzaní.

Vďaka tomuto prírodnému hnojivu budú muškáty rásť ako bláznivé. Ich koreňový systém sa rozrastie, takže budú môcť z pôdy čerpať viac minerálnych látok. Zemiakový kondicionér aplikujte raz mesačne. Môžete ho úspešne použiť aj pre iné kvety. Skvele sa hodí pre muškáty, ale aj pre celú záhradu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie