Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Samotné umývanie nestačí. Ak pridáte čajovú lyžičku, jahody zostanú dlhšie čerstvé a nebudú sa tak rýchlo kaziť

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Thomas Klee). Ako skladovať a umývať jahody, aby sa nepokazili? Sú ovocím, ktoré milujú deti aj dospelí. Najčastejšie ich jeme samotné, ale sú aj prísadou mnohých dezertov a koláčov. Niekedy však splesnivejú, ak nie sú správne skladované. Ako sa tomu dá zabrániť? Ako skladovať a umývať jahody, aby sa […]
Menej ako 1 min. min.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Thomas Klee).

Ako skladovať a umývať jahody, aby sa nepokazili? Sú ovocím, ktoré milujú deti aj dospelí. Najčastejšie ich jeme samotné, ale sú aj prísadou mnohých dezertov a koláčov. Niekedy však splesnivejú, ak nie sú správne skladované. Ako sa tomu dá zabrániť?

Ako skladovať a umývať jahody, aby sa nepokazili?
Foto: shutterstock/Thomas Klee

Sezóna jahôd sa začína v máji a zvyčajne trvá do júla. Bohužiaľ, tieto plody majú jednu nevýhodu – rýchlo sa kazia. Ako jahody skladovať a čo môžete urobiť, aby ste predĺžili ich čerstvosť? Ukázalo sa, že stačí čajová lyžička tohto výrobku a nebudú plesnivieť ani hniť.

Ako umyť jahody, aby nesplesniveli? Pridajte jeden výrobok a zostanú čerstvé oveľa dlhšie

Nezabudnite jahody po príchode domov vybrať z plastového obalu. Nedostatok vzduchu je rýchla cesta k znehodnoteniu ovocia. Takisto je dobré ich pretriediť a nahnité vyhodiť do koša. Dôležité je tiež neodtrhávať stopky, pretože tie chránia jahody pred pokazením.

Takto pripravené a očistené jahody vydržia čerstvé niekoľko dní.
Foto: shutterstock/Kseniia Neniukova

Keď sú jahody pretriedené, vložte ich do misky. Zalejte ich vodou a pridajte lyžicu jablčného octu. Nechajte ovocie namočené asi 3 minúty. Potom ich preložte na utierku a nechajte uschnúť. Takto pripravené a očistené jahody vydržia čerstvé niekoľko dní.

Ako skladovať jahody? Dajú sa zamraziť? Majte na pamäti jednu vec a budete si na nich pochutnávať kedykoľvek počas roka

Jahody sa dajú úspešne zamraziť. Nezabudnite ich pred vložením do mrazničky dobre prezrieť. Plody by nemali byť poškodené ani plesnivé. Potom ich umyte v cedníku, zbavte ich prebytočnej vody a preložte na papierovú utierku. Počkajte, kým budú suché. Inak sa po rozmrazení zmenia na kašu. Pred vložením do mrazničky odstráňte stopky a ovocie vložte do plastových nádob, alebo vreciek na zips.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto predĺžite čerstvosť šalátu. Bude chutný až 2 týždne

Držíte túto zeleninu a ovocie v chladničke? Rýchlejšie sa kazia. Na inom mieste zostanú čerstvé

The post Samotné umývanie nestačí. Ak pridáte čajovú lyžičku, jahody zostanú dlhšie čerstvé a nebudú sa tak rýchlo kaziť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie