Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SaS vyzýva ministra Ráža, aby predstavil riešenie situácie na železniciach. Zuzana Plevíková (SMER-SD) reaguje: “Prestaňte prepájať témy, ktoré spolu nesúvisia”

Strana SaS dnes vyzvala ministra dopravy Jozefa Ráža, aby predstavil koncepčné riešenie situácie na železniciach: “Tragédia na železnici pri Nových Zámkoch nás všetkých zasiahla a preto sa úplne legitímne vynára viacero otázok. Na všetky zrejme poskytne odpovede vyšetrovanie. Aj keď minister dopravy Jozef Ráž bezprostredne po nehode povedal, že za nešťastím bol zrejme ľudský faktor, faktom […]
2 min.

Strana SaS dnes vyzvala ministra dopravy Jozefa Ráža, aby predstavil koncepčné riešenie situácie na železniciach:

“Tragédia na železnici pri Nových Zámkoch nás všetkých zasiahla a preto sa úplne legitímne vynára viacero otázok. Na všetky zrejme poskytne odpovede vyšetrovanie. Aj keď minister dopravy Jozef Ráž bezprostredne po nehode povedal, že za nešťastím bol zrejme ľudský faktor, faktom zostáva, že slovenská železničná infraštruktúra je v katastrofálnom stave. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) preto vyzýva šéfa rezortu dopravy, aby do konca septembra predstavil ucelený koncepčný návrh, ako zlepšiť železničnú prepravu na Slovensku a ako zabrániť podobným tragédiám na koľajiskách. Ak tak neurobí, budeme nútení pristúpiť k ďalším krokom,” vyjadrilo sa vedenie SaS na čele s predsedom Branislavom Gröhlingom. 

Poslankyňa za SMER -SD Zuzana Plevíková oponuje a tvrdí, že nemôžu dávať na misku váh dve odlišné veci:

“Neviem, či je strana SaS taká zúfalá, že im klesajú preferencie, že sa uchýlila vymýšľať témy, v ktorých miešajú hrušky s jablkami. Najnovšie spájajú tragickú udalosť nehody vlaku s autobusom, ktorá sa odohrala pri Nových Zámkoch a vyžiadala si sedem ľudských životov, s príčinou, ktorou majú byť vlaky zadarmo, kvôli čomu železnice nemôžu rekonštruovať trate. Dávajú na misku váh cestovanie zadarmo a ľudské životy.”

Podľa Gröhlinga  už teraz treba prijať opatrenia, aby k takýmto udalostiam viac nedochádzalo. Dostávajú sa k nám totiž viaceré informácie, že závory na mieste, kde sa nehoda stala, stále poriadne nefungujú, jedna je otvorená, druhá spustená dolu. Toto je skutočne nebezpečná situácia, ktorá môže viesť k ďalšej podobnej nehode,” povedal predseda SaS a doplnil že slovenské vlaky sú vo veľmi zlom stave, ľudia sa v nich tlačia bez klimatizácie. Rovnako je zanedbaná údržba a nehospodárne sa nakladá s finančnými prostriedkami. „Napriek tomu, že do železníc idú milióny eur, stále sme ďaleko za štandardom západnej Európy,” poznamenal B. Gröhling.

Podľa poslankyne za stranu SMER-SD Zuzany Plevíkovej, vlaky zadarmo boli zavedené za vlády SMER-u a “fungujú od roku 2014 v rámci sociálneho balíčka. Je to vekovo ohraničené pre deti, mladých študentov a seniorov. A zamerané práve pre tých, ktorým to vie najviac pomôcť. Našťastie, aspoň tento výdobytok predchádzajúcej vlády nezrušili, pomedzi to, ako rušili rad za radom všetko sociálne, čo pomáhalo občanom. Napríklad obedy zadarmo, ktoré ale pred voľbami urýchlene schvaľovali späť, pretože si chceli nahrabať pár politických bodíkov a zistili, že to pomáhalo ľuďom a fungovalo to dobre”, dodala poslankyňa a doplnila, že “podľa predbežných informácií z vyšetrovania je za tragédiou v Nových Zámkoch zlyhanie ľudského faktora. Strana SaS by mala prestať silou mocou prepájať nevhodne témy, ktoré spolu nesúvisia”…

Príspevok SaS vyzýva ministra Ráža, aby predstavil riešenie situácie na železniciach. Zuzana Plevíková (SMER-SD) reaguje: “Prestaňte prepájať témy, ktoré spolu nesúvisia” je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie