Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Satira nemá byť postavená iba na urážke ostatných, tvrdí Kostolný. Kaliňák vyzýva k reakcii všetky médiá

Juraj Gedra, vedúci Úradu vlády, kritizuje Denník N za podcast Toto vystrihneme, v ktorom jeho, poslanca Richarda Glücka a šéfa tímu poradcov premiéra a zvoleného europoslanca Erika Kaliňáka označili za „debilov“. Gedra žiada ospravedlnenie a vyjadrenie od redakcie. Počas nedeľnej tlačovej konferencie Smeru bol prehratý úryvok z podcastu, v ktorom redaktor Adam Znášik opakovane použije výraz „debil“ […]
Menej ako 1 min. min.

Juraj Gedra, vedúci Úradu vlády, kritizuje Denník N za podcast Toto vystrihneme, v ktorom jeho, poslanca Richarda Glücka a šéfa tímu poradcov premiéra a zvoleného europoslanca Erika Kaliňáka označili za „debilov“. Gedra žiada ospravedlnenie a vyjadrenie od redakcie.

Počas nedeľnej tlačovej konferencie Smeru bol prehratý úryvok z podcastu, v ktorom redaktor Adam Znášik opakovane použije výraz „debil“ v súvislosti s Kaliňákom mladším, Gedrom a Glückom.

Minister obrany Robert Kaliňák navrhuje, aby sa k hanlivým výrazom na adresu jeho kolegov vyjadrili aj účastníci politických diskusií. Domnieva sa, že v podcaste nešlo o konštruktívnu kritiku ani o humor. Vyzýva aj ostatné médiá, aby sa k situácii zaujali stanovisko a odsúdili hanlivé výroky.

Šéf Denníka N sa za urážky vzápätí ospravedlnil. „V satire sú hranice najslobodnejšie a obmedzenia najmenšie. Ani v satire by však nemal byť vtip postavený iba na urážke ostatných,“ napísal Kostolný. „Ospravedlňujem sa politikom Smeru Erikovi Kaliňákovi, Jurajovi Gedrovi a Richardovi Glückovi,“ vyjadril sa.

Predstavitelia Smeru-SD zopakovali potrebu rešpektovať iný názor. Minulotýždňové príspevky dvoch denníkov podľa vedúceho Úradu vlády SR Juraja Gedru prezentovali nerešpektovanie iného názoru a dehonestovali ľudí, ktorí sa snažia robiť niečo pre SR.

„Buďte vecní, buďte argumentační a buďte schopní vecne diskutovať aj s politikmi,“ vyzval médiá Gedra. Poukázal aj na komentár denníka Sme.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie