Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SATIRA PODĽA DENNÍKA N| MAREK ŠOUN, TVOTV

ČO TÝŽDEŇ DAL… Marek Šoun, Lenka Zlatev/10.06.-16.06.24 Web: https://www.tvotv.sk Týždeň ubehol ako voda a my sme tu pri ďalšej časti : Čo týždeň dal….Pozdravujem divákov OTV a sledovateľov a fanúšikov Mareka Šouna. Ahoj Marek. Tento týždeň bol taký bohatší na udalosti,napriek tomu, začnem otázkou, ktorú si väčšina občanov kladie. Máš informácie o tom, ako sa […]
Menej ako 1 min. min.

ČO TÝŽDEŇ DAL… Marek Šoun, Lenka Zlatev/10.06.-16.06.24
Web: https://www.tvotv.sk

Týždeň ubehol ako voda a my sme tu pri ďalšej časti : Čo týždeň dal….Pozdravujem divákov OTV a sledovateľov a fanúšikov Mareka Šouna. Ahoj Marek.

Tento týždeň bol taký bohatší na udalosti,napriek tomu, začnem otázkou, ktorú si väčšina občanov kladie. Máš informácie o tom, ako sa má pán premiér Robert Fico? Niektoré médiá ale aj opoziční politici začali tento týždeň špekulovať o tom,či sa bude chcieť vrátiť ešte do politiky. Na druhej strane koaliční politici tvrdia, že to je práve opačne, a pán premiér sa pripravuje a chystá vrátiť do svojho premiérskeho kresla. Máš o tom niečo bližšie?

Na stredajšom zasadnutí vlády bol prijatý lex atentát… Vláda odklepla súbor opatrení.. Ten prináša niekoľko noviniek. Napr. zákaz zhromaždení by mohol platiť v okruhu 50 metrov od sídla prezidenta, vlády či všeobecného súdu. V prípade Ústavného súdu by mal platiť zákaz zhromaždenia v okruhu 100 metrov od jeho sídla. Je to v reakcii na zlepšenie bezpečnostnej situácie v SR. Návrh počíta aj s novými dôvodmi na zákaz zhromaždenia. Chce napríklad zamedziť protestom pred obydliami. Aké ďalšie zmeny nastanú po prijatí parlamentom?

Poslanci Národnej rady v stredu súhlasili s Dohodou o spoločnom leteckom priestore medzi Europskou úniou, jej členskými štámi a Ukrajinou. Cieľom je postupné vytvorenie spoločného leteckého priestoru medzi týmito krajinami. Ako hodnotíš odsúhlasenie tejto dohody? Bolo to už iba formálne odsúhlasenie niečoho, čo nariadzuje EÚ v rámci všetkých krajín? Bolo možné túto dohodu neodsúhlasiť?

Čo to bude znamenať teraz pre Slovensko?

V dňoch 15 a 16 júna, tead aj dnes sa koná v letovisku Burgenstock vo Švajčiarsku konferencia o dosiahnutí mieru na Ukrajine. Člen rady ruskej federácie pán Sergej Cekov povedal, že táto konferencia nemá nič spoločné s dosiahnutím mieru na Ukrajine, ale je len skúškou Ruska. Podľa jeho názoru ju zvolali len preto, aby si udržali svoju hegemóniu a vplyv vo svete. Chápu, že ho stráciajú. To ich znepokuje viac podľa jeho názoru, ako samotná Ukrajina. Vnímaš to aj ty tak, že je to iba deklarovanie nejakej v úvodzovkách sily a znovu deklarovanie nejakej kvázy jednoty? Čo je zaujímavé, Čína ako veľmoc sa tejto konferencie nezúčastnila. A pán Zelenský mal čo robiť, aby tam mnohé krajiny vôbec prišli. Slovenská republika tam má svojho zástupcu. Ako ty hodnotíš tento mierový samit?

Na druhej strane pán Putin prejavil záujem o mierové riešenie konfliktu, a predložil návrhy, ktoré zahŕňajú uznanie štatúu Krymu, DĽR, LĽR Záporožskej a Chersonskej oblasti ako regiónov Ruska, upevnenie štatútu Ukrajiny ako bezjadrovej krajiny, jej demilitarizáciu, denacifikáciu a zrušenie protiruských sankcií. V kuluároch, tých zahraničných sa vraví, že konflikt na Ukrajine by mohol byť ukončený do konca tohto roka. Predpokladám, že konferencia vo Švajčiarsku nebude tým základom na urovnanie a v pozadí sa rieši niečo podstatnejšie a relevantnejšie na takúto mierovú dohodu. Čo si myslíš ty o tom?

Včera zložil na pravé poludnie svoj prezidentský sľub pán Peter Pellegrini. Vystriedal teda p.Zuzanu Čaputovú. Najskôr sa pristavme pri nej. Ako hodnotíš jej mandát a možno aj ten záverečný prejav, ktorý mala. Určité pasáže z jej mediálnych vyjadrení naznačujú, ako by v tom verejnom priestore ostávala.

o očakávaš od nového prezidenta?

Dnes sa konala tlačová konferencia, na ktorej bol prítomný pán Robert Kaliňák, pán Erik Kaliňák, pán Richard Gluck a pán Gedra. Reagovali na podcast Denníka N, v ktorom ich urážali a zosmíesňovali. Podľa ich slov je tu obava, že takéto nenávistné prejavy môžu vyástiť do niečoho vážnejšieho, či už do fyzického napadnutia ale aj samotné verbálne napadnutie niekde na ulici nie je vôbec príjmené. Opoziční politici tvrdia že išlo o humoristický podkast. Kde je tá hranica humoru v politike, ale aj v médiách (akýchkoľvek) aby si to nemuseli vysvetľovať občania nesprávne a nedospeli sme k tomu, čoho sme svedkami boli v Handlovej.

Vo štvtok by sa malo konať zasadnutie parlamentu o RTVS, resp. o STVR. Sú už ohlasy, že to rokovanie môže byť predlžené na celú noc, očakáva sa búrlivá diskusia. Uvidíme, budeme to určite sledovať, ako to celé dopadne. Vyzerá to, že koalícia má v tomto jednotu a podarí sa tento zákon presadiť.

#tvotv #peterpellegrini #robertfico



Zdroj: TVOTV

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie