Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Schmarcz: Čech ve vesmíru by byl úspěch. Platit cesty do kosmu je neobhajitelné, míní Kulidakis

S plány vyslat do vesmíru elitního armádního pilota Aleše Svobodu přišel v minulých dnech ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Ministr vyjádřil přesvědčení, že se miliardová investice mnohonásobně vrátí. ČTĚTE DÁLE: Miliarda a půl za let Čecha do vesmíru? Blamáž, vláda zakrývá nesplněné sliby, říká Kubáček Stejný názor jako Kupka sdílí také komentátor a mediální poradce Martin […]
Menej ako 1 min. min.

S plány vyslat do vesmíru elitního armádního pilota Aleše Svobodu přišel v minulých dnech ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Ministr vyjádřil přesvědčení, že se miliardová investice mnohonásobně vrátí.

ČTĚTE DÁLE: Miliarda a půl za let Čecha do vesmíru? Blamáž, vláda zakrývá nesplněné sliby, říká Kubáček

Stejný názor jako Kupka sdílí také komentátor a mediální poradce Martin Schmarcz. „My jako lidstvo ještě po 50 letech těžíme z programu Apollo,“ uvedl Schmarcz s odkazem na americký vesmírný program z 60. a 70. let minulého století. Vesmírná odysea podle něj s sebou přináší nesporný technologický přínos. „My jsme technologická civilizace a musíme se stát kosmickou civilizací, protože jinak půjdeme zase zpátky dolů,“ domnívá se Schmarcz.

Odlišný pohled na ambiciózní projekt má Thomas Kulidakis. Upozornil na potřebu investovat státní peníze do naléhavějších věcí. „Máme nedostatek škol, skomírá nám zdravotnictví, silnice jsou rozbité a dálniční sítě nedostavěná,“ vyjmenoval nejviditelnější problémy komentátor. „Je to prostě neobhajitelné,“ konstatoval Kulidakis.

Pro Kulidakise je zároveň nepochopitelný názorový obrat vládních představitelů, kteří ještě před rokem a půl plány na vyslání astronauta rezolutně odmítli. Důvodem měl být právě nedostatek finančních prostředků. „Od loňska do letoška se nic nezměnilo. Naopak je to horší, ale najednou už to moc drahé není,“ uvedl expert. Státní financování celého projektu vnímá jako absurdní. „Vládě Petra Fialy tohle v ničem nepomůže,“ uzavřel expert.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pokud nedostaneme na školství miliardy navíc, nemusí STAN podpořit rozpočet, pohrozil Bek

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie