Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Schmarcz: Okamura i Nerudová s Hitlerem přestřelili. Kulidakis odmítl slova chcimír a libtard

„Označení ‚ruský šváb‘ nebo ‚dezolát‘ podléhají otázce vkusu. Ale odkazy na nacistického diktátora nebo k pogromům jsou naprosto přes čáru. Okamura i Nerudová těmito slovy přestřelili,“ uvedl Schmarcz. Bývalá kandidátka na post prezidenta využila ve vysílání CNN Prima NEWS historickou paralelu s Hitlerem k okomentování politické situace na Slovensku. K TÉMATU: Vládní strany by hnutí ANO […]
Menej ako 1 min. min.

„Označení ‚ruský šváb‘ nebo ‚dezolát‘ podléhají otázce vkusu. Ale odkazy na nacistického diktátora nebo k pogromům jsou naprosto přes čáru. Okamura i Nerudová těmito slovy přestřelili,“ uvedl Schmarcz. Bývalá kandidátka na post prezidenta využila ve vysílání CNN Prima NEWS historickou paralelu s Hitlerem k okomentování politické situace na Slovensku.

K TÉMATU: Vládní strany by hnutí ANO porazilo, ukazuje nový průzkum. Klesají mu ale preference

„Přijde mi to naprosto neuvěřitelné. Musíme věci nazývat pravými jmény. I diktátor Adolf Hitler byl zvolen v demokratickém klání,“ reagovala na slova opozičních politiků, že české straně nepřísluší se vměšovat do dění u našich východních sousedů. Okamura zase během jednání o korespondenční volbě na začátku května hřímal ve Sněmovně, že KDU-ČSL pořádá na SPD „pogromy“, a označil lidoveckého poslance Jana Bartoška za „novodobého Hitlera“.

Podle Schmarcze je využívání historických osob, po nichž zůstaly miliony mrtvých, nejen projevem nevkusu, ale dostává se přímo na hranici popírání holokaustu. „Něco takového by si měli politici odpustit,“ zdůraznil komentátor v pořadu Zprávy Plus.

Kulidakis vytkl tuzemské politické scéně přehršel emocionálních argumentů. Příměr Nerudové považuje za nevhodný. „Bylo by lepší, kdyby se čeští politici dovzdělali v rétorice i dějinách. Obviňovat se v diskuzi o důchodech z nepromyšlených ekonomických kroků je v pořádku, ale vytahovat agenty cizí mocnosti je přes čáru,“ poznamenal.

Podle komentátora je nutný návrat „k rétorickým schopnostem dřívějška“ a začít používat jiná slova. „Je zbytečné vytahovat přezdívky jako ‚chcimíři‘, ‚chciválkové‘, ‚dezoláti‘ nebo na druhé straně ‚libtardi‘. Hyperboly je možné používat, ale měly by být přiměřené,“ uvedl Kulidakis.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fico je silná nátura a nebezpečí nevnímá, řekl Paroubek. Zaujal ho detail z řeči Pellegriniho

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie