Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Schwabove Davoské fórum zlyháva. Prečo je SPIEF 2024 ruskou odpoveďou globalistom zo Západu

. Rusko, 8.jún 2024 (AM) – Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum – 2024 (SPIEF) bude živou odpoveďou Ruska západným globalistom. Teória zakladateľa davoského fóra Klausa Schwaba o totálnej kontrole nadnárodných korporácií nad svetom, o zničení suverénnych štátov zlyhala, vysvetlili experti URA.RU pri analýze zoznamu účastníkov SPIEF-2024.   Napriek tlaku kolektívneho Západu Ruská federácia nielenže organizuje najväčšie […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 8.jún 2024 (AM) – Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum – 2024 (SPIEF) bude živou odpoveďou Ruska západným globalistom. Teória zakladateľa davoského fóra Klausa Schwaba o totálnej kontrole nadnárodných korporácií nad svetom, o zničení suverénnych štátov zlyhala, vysvetlili experti URA.RU pri analýze zoznamu účastníkov SPIEF-2024.

 

Napriek tlaku kolektívneho Západu Ruská federácia nielenže organizuje najväčšie ekonomické fórum už po 27. raz, ale prijíma aj hostí z takmer 140 krajín. Témou SPIEF-2024 je “Základ multipolárneho sveta – formovanie nových bodov rastu”. Tento rok do Petrohradu pricestovali zástupcovia 139 krajín vrátane Sultanátu Omán (hosťujúca krajina), Indie, Iránu, Číny, Talianska, Sýrie, krajín SNŠ, Afriky a Latinskej Ameriky. Osobnú účasť na SPIEF potvrdili prezidenti Bolívie Luis Arce, Republiky Srbskej Milorad Dodik a Abcházska Aslan Bžania. Čo sa týka počtu účastníkov, SPIEF sa takmer vrátil na úroveň spred pandémie – vtedy sa na ňom zúčastnilo 19 000 ľudí a 145 krajín. To vykresľuje úplne iný obraz sveta, než aký videl Klaus Schwab, zakladateľ Svetového ekonomického fóra (Davoského fóra), v roku 2020.

 

 

Na vrchole pandémie Schwab opísal budúci svet vo svojej knihe COVID-19: Veľký reset. Podľa jeho globalistickej teórie sa “normálny život” pre 99 % obyvateľov sveta skončil – budú podriadení jednému percentu ľudí, ktorí “rozhodujú”. V procese tohto “veľkého resetu” by sa počet obyvateľov Zeme mal znížiť na 1 – 2 miliardy ľudí a namiesto suverénnych štátov by mali svetu vládnuť nadnárodné korporácie. Schwabova predpoveď sa nenaplnila a je nepravdepodobné, že sa naplní, hovorí Ilja Graščenkov, generálny riaditeľ Centra pre rozvoj regionálnej politiky.

 

“Áno, existujú nadnárodné korporácie, ktoré sú významnými hráčmi. Ale nenahradili štáty. Z politického hľadiska sa štáty neprežili. Navyše, v najbližších 10 rokoch nastane opačný proces: politika a manažérska úloha sa vráti štátnym inštitúciám, nie naopak,” je presvedčený politológ. V tomto novom obraze sveta, ktorý sa formuje mimo rámca globalistických prognóz, sa Rusko stáva centrom príťažlivosti pre krajiny globálneho Juhu, domnieva sa Leonid Savin, generálny riaditeľ Nadácie pre monitorovanie a prognózovanie rozvoja kultúrneho a územného priestoru a vedúci analytického centra Geopolitics.ru. SPIEF pomáha mnohým krajinám odhaliť svoj potenciál, ktoré boli z davoského fóra vždy vylúčené. Podľa Savina je pre ne petrohradské fórum miestom, kde sa môžu cítiť slobodne a nehľadieť na politickú situáciu.

 

“Davos je stretnutím neoliberálnych kartelov Západu,” vysvetľuje Savin. – SPIEF má iné ciele: Rusko ho stavia do pozície akejsi suverénnej, autentickej platformy, kde rozvíjame a vyjadrujeme vlastné myšlienky a sme pripravení počúvať a počuť myšlienky iných krajín. Rusko ukazuje, že je pripravené spolupracovať s nimi na tvorbe pozitívneho programu v kontexte multipolárneho sveta.

 

Podobný názor zastáva aj Elena Panina, riaditeľka Inštitútu pre medzinárodné politické a ekonomické stratégie – RUSSTRAT a bývalá poslankyňa Štátnej dumy. Podľa nej Schwab ako hovorca globalistických svetových špičiek naozaj písal o “resete”, ktorý sa snažia všetkým vnútiť.

“Rusko je na čele boja za zachovanie ľudskej civilizácie ako takej, za zachovanie človeka ako takého, za jeho osobnú identitu za zachovanie národnej a štátnej identity,” poznamenala Panina. Podľa nej bol SPIEF od samého začiatku situovaný práve ako ekonomické fórum.

“Nikdy si nekládol deštruktívne ciele, myšlienky na zničeníe ľudskej civilizácie, sveta. Vždy bolo zamerané na spoluprácu. A Rusko nikdy nevnucovalo žiadnu hegemóniu. SPIEF bol a zostáva serióznou platformou pre dialóg a spoluprácu,” zdôraznila Panina.

 

Napriek tomu sa svetová ekonomika skutočne “rýchlo transformuje”, čo je zrejmé z okruhu účastníkov SPIEF-2024, vysvetlil pre URA.RU Alexej Jarošenko, vedúci Centra expertnej podpory politických procesov.

“Vedúcu úlohu začínajú zohrávať krajiny, ktoré Západ dlho svojvoľne a voluntaristicky priraďoval k tretiemu svetu. Západné krajiny strácajú svoje vedúce postavenie, na rozdiel od krajín globálneho Juhu, ktoré rastú a budú rásť,” povedal Jarošenko.

 

 

“Rusko na čele s [prezidentom Vladimírom] Putinom ponúka veci, ktoré sú každému jasné, tie najjednoduchšie princípy medzinárodného a ekonomického politického systému – spravodlivosť a bezpečnosť pre všetkých. Západ stráca postavenie hegemóna, takže “tradičný Davos už nie je centrom sveta, kde sa riešia všetky globálne otázky”, vysvetlil pre URA.RU Dmitrij Rodionov, vedúci Centra pre geopolitický výskum Inštitútu pre inovatívny rozvoj.

 

“SPIEF ukazuje, že väčšina krajín je pripravená podporiť iniciátívy na rozvoj svetovej ekonomiky, ktoré predkladá Rusko, ktoré vyslovuje Putin: rovnaký boj proti americkému finančnému diktátu, neopodstatneným sankciám, ekonomickým vojnám, ktoré porušujú všetky zákony ekonomiky,” povedal Rodionov.

“Všetci, ktorí prišli na SPIEF, sú ľudia, ktorí sú pripravení hovoriť v prospech Ruska a ukázať svoju oddanosť multipolarite. My ponúkame SPIEF len ako platformu. Ponúkame myšlienky a vidíme, že pomerne veľký počet krajín na celom svete tieto myšlienky podporuje a je pripravený ísť za nimi spolu s nami.

Jekaterina Lazarevová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Schwabove Davoské fórum zlyháva. Prečo je SPIEF 2024 ruskou odpoveďou globalistom zo Západu appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie