Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sebevražda Romana z Parchovan má dohru. Obvinění čelí jeho náctiletá spolužačka

Policie obvinění vznesla 21. června, tedy po půlroce intenzivního vyšetřování, informuje TV JOJ. Za účast na sebevraždě hrozí na Slovensku šest měsíců až tři roky odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že Romanovi však bylo v době tragédie pouhých 15 let a byl tedy ze zákona chráněnou osobou, hrozí obviněné spolužačce přísnější trestní sazba dva až osm […]
Menej ako 1 min. min.

Policie obvinění vznesla 21. června, tedy po půlroce intenzivního vyšetřování, informuje TV JOJ. Za účast na sebevraždě hrozí na Slovensku šest měsíců až tři roky odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že Romanovi však bylo v době tragédie pouhých 15 let a byl tedy ze zákona chráněnou osobou, hrozí obviněné spolužačce přísnější trestní sazba dva až osm let odnětí svobody.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v lomu u Rudníku. Tibor a Eugenie zmizeli pod vodou, matka mladé dívky promluvila

K tragédii došlo v listopadu loňského roku. Roman tehdy během vyučování vyšel ze třídy a vylezl na střechu, kde stál desítky minut. Během té doby mu spolužáci nadávali a natáčeli si ho. Z davu se pak ozvalo, ať Roman skočí. A on skočil. Na místo následně dorazili záchranáři i policisté. Vážně zraněný Roman byl ihned převezen do nemocnice. „Bohužel, pacient navzdory enormní snaze zdravotníků svým zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí nemocnice v Trebišově.

Romanův otec se od tragického dne snaží dokázat, že byl dlouhodobě šikanován svými spolužáky. Škola podle něj měla o šikaně vědět, avšak celý problém měla ignorovat. Celý případ byl pečlivě sledován slovenskými médii, což vyústilo v podání žaloby na otce základní školou, která mu chtěla nařídit zákaz veřejných výroků o škole a jejích představitelích. „O obvinění spolužačky vím. Počkáme s naším právníkem na oficiální doručení obvinění. Uvědomujeme si, jaké následky jí to může přinést,“ dodal pro TV JOJ s tím, že se zatím vyjadřovat nebude.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Surový útok v pražské restauraci: Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie