Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SEC podala žalobu na spoločnosť ConsenSys

V súčasnej dobe sa odvetvie kryptomien stretáva s významnými regulačnými výzvami, čo je zreteľné z nedávneho prípadu, kedy U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) podala žalobu na spoločnosť ConsenSys. Táto žaloba, ktorá bola podaná vo východnom okrese New Yorku, obviňuje ConsenSys z pôsobenia ako neregistrovaný maklér a predaja neregistrovaných cenných papierov prostredníctvom svojej služby MetaMask. […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnej dobe sa odvetvie kryptomien stretáva s významnými regulačnými výzvami, čo je zreteľné z nedávneho prípadu, kedy U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) podala žalobu na spoločnosť ConsenSys. Táto žaloba, ktorá bola podaná vo východnom okrese New Yorku, obviňuje ConsenSys z pôsobenia ako neregistrovaný maklér a predaja neregistrovaných cenných papierov prostredníctvom svojej služby MetaMask.

Podľa SEC, ConsenSys prostredníctvom MetaMask Staking ponúkala a predávala likvidné vkladové tokeny, ako sú stETH a rETH, ktoré vytvorili spoločnosti Lido a Rocket Pool, bez riadnej registrácie. Tieto tokeny, na rozdiel od tradičných vložených tokenov, umožňujú voľný obchod a sú považované za cenné papiere. SEC tvrdí, že MetaMask Swaps, ktoré fungujú od októbra 2020, uľahčovali transakcie s kryptoaktívami bez potrebnej registrácie u SEC, čím porušovali federálne zákony o cenných papieroch.

Tento prípad je súčasťou širšieho trendu, v ktorom SEC zvyšuje svoje úsilie o reguláciu kryptomenového priestoru, a to najmä v oblasti stakingových programov a služieb, ktoré môžu byť považované za ponuky cenných papierov. V minulosti SEC podobne zažalovala spoločnosti ako Kraken a Coinbase Global Inc. za ich stakingové produkty.

ConsenSys v reakcii na žalobu vyjadrila presvedčenie, že SEC nemá právomoc regulovať softvérové rozhrania ako je MetaMask a oznámila, že bude svoj prípad naďalej energicky obhajovať. Spoločnosť tiež uviedla, že v apríli dostala od SEC oznámenie o potenciálnom konaní proti spoločnosti súvisiacom s produktami MetaMask. Okrem toho, ConsenSys podala samostatnú žalobu na SEC vo federálnom súde v Texase, aby sa ubránila pred reguláciou Ethereum blockchainu.

Tento prípad je dôležitý nielen pre ConsenSys, ale aj pre celý kryptomenový priemysel, pretože môže mať významný dopad na to, ako budú v budúcnosti regulované digitálne aktíva a blockchainové technológie. Zatiaľ čo niektorí vidia tieto kroky SEC ako potrebné na ochranu investorov, iní ich považujú za prekážku inovácií a rozvoja web3. Výsledok tohto prípadu bude určite pozorne sledovaný a môže určiť smer, ktorým sa bude uberať regulácia kryptomien v USA a možno aj vo svete.

Zdroj: CoinDesk

Príspevok SEC podala žalobu na spoločnosť ConsenSys je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie