Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sedem tried v novom školskom pavilóne

V utorok Mesto Nitra odovzdalo do používania nový školský pavilón. Nachádza sa v Základnej škole Tulipánová a vyrástol na mieste pôvodného, ktorý roky chátral a bol nevyužitý. Pavilón je tretí na ZŠ Tulipánovej, je v ňom sedem tried. Škola so 600 žiakmi, ktorá vzdeláva aj športové talenty, si tak vydýchne, pretože jej kapacity boli priveľmi napäté. Istú […]
Menej ako 1 min. min.

V utorok Mesto Nitra odovzdalo do používania nový školský pavilón. Nachádza sa v Základnej škole Tulipánová a vyrástol na mieste pôvodného, ktorý roky chátral a bol nevyužitý.

Pavilón je tretí na ZŠ Tulipánovej, je v ňom sedem tried. Škola so 600 žiakmi, ktorá vzdeláva aj športové talenty, si tak vydýchne, pretože jej kapacity boli priveľmi napäté. Istú dobu dokonca vedenie školy uvažovalo o zavedení dvojzmennej prevádzky, aby kapacitne zvládlo nápor žiakov, k tomu však po rozšírení priestorov nepríde.

Škola musí v súvislosti s navýšením počtu tried prijať aj nových pedagógov. Jeden pedagóg pribudne na prvom stupni školy, dvaja na druhom stupni a jeden v školskom klube.

Celkové náklady dosiahli 1,09 milióna eur, ide teda o najväčšiu školskú investíciu mesta Nitra v tomto roku. Peniaze sa mestu podarilo získať z Plánu obnovy, výstavba budovy teda bola možná vďaka financiám z Európskej únie.

Primátor Marek Hattas na slávnostnom odovzdaní pavilónu vyzdvihol aj to, že mesto postavilo nový pavilón v škole, ktorá sa nachádza v časti mesta, kde pribúdajú byty s mladými rodinami. O školu je podľa primátora veľký záujem aj pre jej športové zameranie.

Tomáš Holúbek, hovorca Nitry
foto: Roman Oravec

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie