Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šéf BMW kritizoval rozhodnutie eurokomisie zaviesť clá na čínske elektromobily. Očakáva odvetu

Šéf nemeckej automobilky BMW Oliver Zipse skritizoval rozhodnutie Európskej komisie zaviesť od júla dovozné clá na čínske elektrické vozidlá. Podľa neho tento krok vyvolá odvetné opatrenia a nakoniec povedie k izolácii. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA. Európska komisia v stredu oznámila, že od 4. júla bude predbežne uplatňovať clá na dovážané čínske […]
Menej ako 1 min. min.

Šéf nemeckej automobilky BMW Oliver Zipse skritizoval rozhodnutie Európskej komisie zaviesť od júla dovozné clá na čínske elektrické vozidlá. Podľa neho tento krok vyvolá odvetné opatrenia a nakoniec povedie k izolácii. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA.

Európska komisia v stredu oznámila, že od 4. júla bude predbežne uplatňovať clá na dovážané čínske elektrické vozidlá. Ako dôvod uviedla nespravodlivé dotácie, ktoré ohrozujú záujmy výrobcov elektromobilov v Európskej únii.

KOMENTÁR: EÚ ide rozpútať obchodnú vojnu s Čínou. Čo je jej jadrom?

“Clá nie sú dobrým riešením,” povedal Zipse v reakcii na rozhodnutie eurokomisie. Podľa neho Európska komisia v skutočnosti európske podniky aj európske záujmy poškodzuje.

Šéf BMW varoval, že protekcionizmus v obchode môže vyvolať špirálu vzájomných protiopatrení, čo v konečnom dôsledku povedie k izolácii. “Ochranárske opatrenia, ako je aj zavedenie dovozných ciel, nám nepomáhajú zvyšovať konkurencieschopnosť na medzinárodných trhoch,” povedal Zipse.

BMW niektoré elektrické vozidlá vyrába v Číne, pričom ich odtiaľ dodáva na európsky trh. Opačne, iné modely vyrábané v Bavorsku dodáva na čínsky trh, ktorý je najväčším automobilovým trhom na svete.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie