Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šéf Britské armády: Ukrajina zintenzivní útoky na Rusko

Ukrajina zintenzivní dálkové údery na území Ruska, prohlásil šéf Britského obranného štábu. Admirál Tony Radakin rovněž naznačil, že přicházející Západní pomoc pomůže Kyjevu získat navzdory „obtížné“ situaci převahu. V pondělí Britská vláda oznámila podle svých slov dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě 500 milionů liber. Jeho součástí je nezveřejněný počet raket dlouhého doletu […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina zintenzivní dálkové údery na území Ruska, prohlásil šéf Britského obranného štábu. Admirál Tony Radakin rovněž naznačil, že přicházející Západní pomoc pomůže Kyjevu získat navzdory „obtížné“ situaci převahu.

V pondělí Britská vláda oznámila podle svých slov dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě 500 milionů liber. Jeho součástí je nezveřejněný počet raket dlouhého doletu Storm Shadow.

O dva dny později Americký prezident Joe Biden podepsal rozsáhlý balíček obranné pomoci, který počítá s 61 miliardami dolarů pro Kyjev. Tato legislativa byla od loňského podzimu na mrtvém bodě kvůli politickým sporům v Kongresu.

Ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba sice vyjádřil Washingtonu vděčnost, ale pro deník Guardian ve středu uvedl, že „žádný jednotlivý balíček nemůže Rusy zastavit“, přičemž je k tomu zapotřebí dlouhodobý závazek Západu.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov předpověděl, že „tyto nové dávky zbraní… dynamiku na frontě nezmění.“

V rozhovoru pro Financial Times zveřejněném ve čtvrtek Radakin uvedl, že „s tím, jak Ukrajina získává více prostředků pro boj na dlouhou vzdálenost… se její schopnost pokračovat v hloubkových operacích bude [stále více] stávat rysem“ konfliktu.

Britský admirál sice uznal, že „Rusko je schopno provádět účinnější údery na velké vzdálenosti než v loňském roce“, ale zároveň varoval před tím, aby se pozornost soustředila na současný chmurný „snímek.“ Uvedl, že dlouhodobé trendy by mohly být ve prospěch Ukrajiny, protože více Západních zbraní umožňuje Kyjevu „ovlivnit boje mnohem silnějším způsobem než dříve.“

Ve středu několik Amerických médií s odvoláním na anonymního představitele Americké vlády informovalo, že Washington v březnu tajně poskytl Kyjevu blíže nespecifikovaný počet raket delšího doletu ATACMS.

Loni v září se USA rozhodly dodat Ukrajině pouze modifikaci rakety středního doletu s odkazem na rizika nekontrolovatelné eskalace konfliktu.

Ukrajinská armáda údajně použila novou zbraň, která se může pochlubit doletem až 300 kilometrů, minulou středu a zaútočila na Ruské letiště.

Začátkem tohoto měsíce Ruský zmocněnec pro Ukrajinské zločiny Rodion Mirošnik odhalil, že od 1. ledna do 31. března bylo při Ukrajinském ostřelování Ruského území zabito 201 Ruských civilistů, včetně 11 dětí, a další stovky byly zraněny.

Podle Mirošnika Kyjevské síly při útocích většinou používaly střely dodané Západem a obvinil Ukrajinské sponzory z toho, že nad tím zavírají oči.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Šéf Britské armády: Ukrajina zintenzivní útoky na Rusko first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie