Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šéf CK DAKA pre HN: Slováci cestujú už aj štyrikrát ročne. Vo februári ich do Talianska láka benátsky karneval

Veľkou témou uplynulých dní a týždňov je pre každého podnikateľa konsolidačný balíček, ktorý okrem iného zahŕňa poplatky za bankové prevody či zvýšenie DPH na 23 percent vo viacerých segmentoch. Ako sa tieto zmeny dotknú vášho podnikania? Budete nútení zvyšovať ceny zájazdov? Každé zvýšenie DPH so sebou prináša zvýšenie všetkých dodávateľských cien. Aj my teda budeme […]
Menej ako 1 min. min.

Veľkou témou uplynulých dní a týždňov je pre každého podnikateľa konsolidačný balíček, ktorý okrem iného zahŕňa poplatky za bankové prevody či zvýšenie DPH na 23 percent vo viacerých segmentoch. Ako sa tieto zmeny dotknú vášho podnikania? Budete nútení zvyšovať ceny zájazdov?

Každé zvýšenie DPH so sebou prináša zvýšenie všetkých dodávateľských cien. Aj my teda budeme musieť pristúpiť k miernemu zvýšeniu cien našich zájazdov. Vždy sa však budeme snažiť, aby sme boli cenovo prístupní a dostupní pre väčšinu cestovateľov.

David Gavaľa chce z CK DAKA urobiť popredného hráča na mape slovenského cestovnéhu ruchu. FOTO: CK Daka

Vláda pod tlakom nakoniec ustúpila a cestovný ruch preradila do päťpercentnej sadzby. To je asi dobrá správa…

Dobrá správa to síce je, ale len pre domáci cestovný ruch. My teraz v každom prípade čakáme, ako to celé bude vyzerať v praxi, aby sme následne vedeli robiť ďalšie kroky. Zatiaľ ponúkame zájazdy v pôvodných, teda nezvýšených cenách. Situáciu pritom naďalej pozorne sledujeme.

Nedávno ste zverejnili výsledky prieskumu o najnovších trendoch správania dovolenkárov. Čo vám ukázal?

Aktuálnym trendom slovenských turistov sú poznávacie zájazdy. Platí to najmä v jesennom období, keď sa vyberajú na spoznávanie zahraničných miest. V hľadáčiku majú hlavne veľké európske metropoly, ako je Paríž, Rím, Londýn alebo Amsterdam. Exotika sa potom najčastejšie začína až na zimu. Obľúbené sú rôzne exotické destinácie ako Dubaj.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 86% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie