Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šéf ukrajinskej rozviedky úprimne: BUDE ZLE! Ale na Krym zaútočiť chce

www.slovanskenoviny.sk/rss Budanov urobil ťažké priznanie o Ukrajine.Šéf ukrajinského Hlavného spravodajského riaditeľstva Budanov predpovedal Ukrajine od polovice mája zložitú situáciu. Nebude to dobré „Ukrajina bude od mája čeliť zložitej situácii“, povedal v rozhovore pre BBC šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva ukrajinského ministerstva obrany Kirill Budanov. „Od polovice mája budú problémy,“ zdôraznil. Čakajú na útok Podľa Budanova sa ťažkosti […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Budanov urobil ťažké priznanie o Ukrajine.Šéf ukrajinského Hlavného spravodajského riaditeľstva Budanov predpovedal Ukrajine od polovice mája zložitú situáciu.

Nebude to dobré

„Ukrajina bude od mája čeliť zložitej situácii“, povedal v rozhovore pre BBC šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva ukrajinského ministerstva obrany Kirill Budanov. „Od polovice mája budú problémy,“ zdôraznil.

Čakajú na útok

Podľa Budanova sa ťažkosti na fronte začnú, keď ruská armáda spustí veľkú ofenzívu na Donbase. Rusko zároveň použije „integrovaný prístup“, hovorí šéf ukrajinského hlavného spravodajského riaditeľstva. Odmietol však vysvetliť jeho podrobnosti.

Aj v USA čakajú problémy

Riaditeľ CIA William Burns minulý týždeň naznačil, že Ukrajina by mohla byť porazená do konca roka. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrskij priznal, že situácia na bojisku sa zhoršila v dôsledku aktívneho pôsobenia ruských jednotiek, ktoré podľa neho, začali útočné operácie aj vďaka teplému a suchému počasiu a dosahovali taktické úspechy.

Chystá sa na Krym

Budanov hovoril aj o prípravách na vojenskú operáciu na Kryme. „Ukrajina pripravuje vážnu vojenskú operáciu na Kryme, naše akcie v Čiernom mori sú prípravou na serióznu operáciu“, tvrdí Budanov.

Rusi znova varujú

Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev povedal, že prípadný útok na Krym by znamenal eskaláciu konfliktu. Vyzval Kyjev, aby pochopil, že takéto útoky sa stretnú s „nevyhnutnou odvetou“, s použitím akéhokoľvek typu zbraní. Ministerstvo obrany je pripravené na akékoľvek provokácie Kyjeva v Čiernom mori.

hlavnydennik.sk

Príspevok Šéf ukrajinskej rozviedky úprimne: BUDE ZLE! Ale na Krym zaútočiť chce je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie