Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šéfka Slovakia Travel pre HN: Počas zimy sme stále schopní dostať sa návštevnosťou tesne za alpské krajiny

Podľa marcových dát Štatistického úradu o cestovnom ruchu u nás dopadli výsledky lepšie ako pred rokom. Najnavštevovanejším bol Bratislavský kraj, v ktorom dominovali cudzinci. Ide o výnimku alebo v takomto čase kraj pociťuje návaly cudzincov bežne? Je prirodzené, že o hlavné mestá je vždy veľký záujem. Niektorí návštevníci neholdujú zimným športom a hľadajú iné možnosti, ako ísť za […]
Menej ako 1 min. min.

Podľa marcových dát Štatistického úradu o cestovnom ruchu u nás dopadli výsledky lepšie ako pred rokom. Najnavštevovanejším bol Bratislavský kraj, v ktorom dominovali cudzinci. Ide o výnimku alebo v takomto čase kraj pociťuje návaly cudzincov bežne?

Je prirodzené, že o hlavné mestá je vždy veľký záujem. Niektorí návštevníci neholdujú zimným športom a hľadajú iné možnosti, ako ísť za kultúrou, históriou či zaujímavými príbehmi, a práve to im Bratislava ponúka. Navyše, začiatok roka je charakteristický tým, že mesto nie je také nabité aktivitami ako v lete, turisti tak majú viac pokoja na to, aby si pozreli historické pamiatky, nadýchali sa atmosféry alebo si posedeli v kaviarni. Najvyššiu návštevnosť Bratislavy a okolia evidujeme tradične od mája do septembra, preto veríme, že pozitívny trend vývoja návštevnosti zo začiatku roka bude pokračovať aj v letných mesiacoch.

Slováci v týchto mesiacoch vyhľadávajú, naopak, najmä lokality vhodné na zimné športy. Ako je to však v prípade zahraničných turistov, majú o ne rovnaký záujem?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 86% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie