Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Senátor Joe Manchin vystúpil z Demokratickej strany, stane sa nezávislým. Hovorí o ohrození demokracie

Americký senátor Joe Manchin v piatok oznámil, že vystupuje z Demokratickej strany a bude pôsobiť ako nezávislý. Demokratov i republikánov zároveň obvinil zo “straníckeho extrémizmu” a “ohrozovania demokracie”, informujeme o tom na základe správ agentúr DPA a Reuters. “Naša politika je roztrieštená a žiadna strana nie je ochotná robiť kompromisy, aby našla spoločnú reč,” uviedol […]
Menej ako 1 min. min.

Americký senátor Joe Manchin v piatok oznámil, že vystupuje z Demokratickej strany a bude pôsobiť ako nezávislý. Demokratov i republikánov zároveň obvinil zo “straníckeho extrémizmu” a “ohrozovania demokracie”, informujeme o tom na základe správ agentúr DPA a Reuters.

“Naša politika je roztrieštená a žiadna strana nie je ochotná robiť kompromisy, aby našla spoločnú reč,” uviedol vo vyhlásení 76-ročný Manchin, senátor za štát Západná Virgínia.

Senát USA smeruje k schváleniu balíka s pomocou Kyjevu, hlasovať sa môže už v noci

“Môj záväzok urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som zjednotil našu krajinu, ma viedol k tomu, že som sa zaregistroval ako nezávislý bez straníckej príslušnosti,” dodal.

Manchin je známy svojimi centristickými postojmi, ktoré často bránili schváleniu legislatívnych opatrení jeho vlastnej strany alebo administratívy prezidenta Joea Bidena v Senáte.

Manchinov krok nebude mať žiadny bezprostredný účinok, keďže avizoval, že naďalej bude spolupracovať s demokratmi. Tí majú v 100-člennom Senáte 47 kresiel, no podporujú ich aj štyria nezávislí senátori vrátane Manchina. Republikáni však považujú za takmer isté, že vo voľbách 5. novembra získajú v Senáte väčšinu.

Americký Senát schválil opätovné povolenie kľúčového programu pre sledovanie

Aj keď Manchin opakovane koketoval s odchodom z Demokratickej strany, načasovanie oznámenia je prekvapujúce. Istý čas sa predpokladalo, že by mohol v novembrových prezidentských voľbách kandidovať ako nezávislý.

Manchin však vo februári povedal, že sa nechce zapojiť do boja o Biely dom. V médiách sa objavili špekulácie, že by mohol kandidovať na guvernéra Západnej Virgínie alebo opäť do Senátu za tento štát.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie