Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sergej Pereslegin: Cieľom vojny sa stáva úplné zničenie kultúrneho kódu nepriateľa

. Rusko, 29.máj 2024 (AM) – Ukrajina zasiahla výkonný prehľadový radar dlhého dosahu v Armavire, ktorý je súčasťou strategického systému včasného varovania pred raketami. Ukrajina nezasiahla jeden radar dlhého dosahu, ale skupinu takýchto staníc. Ukrajina plánuje útok na Krymský most, takže potlačenie takýchto staníc je jednoznačne v jej prospech.   Z technického hľadiska by úder […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 29.máj 2024 (AM) – Ukrajina zasiahla výkonný prehľadový radar dlhého dosahu v Armavire, ktorý je súčasťou strategického systému včasného varovania pred raketami. Ukrajina nezasiahla jeden radar dlhého dosahu, ale skupinu takýchto staníc. Ukrajina plánuje útok na Krymský most, takže potlačenie takýchto staníc je jednoznačne v jej prospech.

 

Z technického hľadiska by úder na systém včasného zistenia raketového útoku mohol viesť k tomu, že umelá inteligencia ruských jadrových síl by mohla takýto útok určiť ako začiatok jadrovej vojny so všetkými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú. To je veľmi vážny krok smerom k eskalácii jadrového konfliktu. OSU nemohla takýto útok vykonať sama a schválili ho USA, inak by bol Zelenskyj v krátkom čase na Západe uznaný za nelegitímneho. V USA nikto nezrušil možnosť jadrového útoku na Rusko, takže zničenie radaru na varovanie pred raketami dlhého doletu je pre USA výhodné. Takýto útok potom hovorí o tom, že USA môžu pre seba zvážiť možnosť uskutočniť jadrový úder na Rusko ako prvé.

 

 

Absencia včasného varovania Ruska pred raketovým úderom dáva USA veľké bonusy. USA nechcú, aby proti nim vzniklo strategické spojenectvo Číny a Ruska. A vyradenie Ruska prostredníctvom jadrového úderu proti nemu by mohlo byť veľmi pravdepodobným spôsobom riešenia tohto problému. Zničenie staníc včasnej detekcie rakiet dáva USA výhodu, že ich rakety nebudú včas odhalené, a využitie takejto výhody sa stáva veľmi okliešteným. Takýto priaznivý okamih na úder na Rusko v minulosti nikdy nebol a pravdepodobne ani v budúcnosti nebude.

 

Dnes sa politici čoraz častejšie pýtajú, či je možné vyhrať vojnu tým, že sa udrie ako prvé. Predtým sa na takúto otázku odpovedalo, že to nejde, pretože ešte pred príchodom rakiet nepriateľ okamžite vyšle svoje rakety. A ak nedôjde k včasnému odhaleniu rakiet, potom je šanca, že nedôjde k odvetnému úderu jadrovými raketami. Situácia sa vracia do roku 1962, do obdobia kubánskej raketovej krízy. V tom čase bol ZSSR jednoznačne za USA, ale veľmi pred Európou. Existovalo hodnotenie možného jadrového konfliktu, podľa ktorého by USA zničili ZSSR a ZSSR by zničil Európu a zasadil neprijateľný úder (zničenie 3 – 5 najväčších amerických miest) USA. Kennedy po získaní takéhoto hodnotenia odmietol takéto víťazstvo a povedal, že takéto víťazstvo nepotrebuje. Kennedy sa preslávil vetou:

“Mal som túžbu priviesť svet na pokraj vojny, aby si ľudia uvedomili, aké je to vážne, ale nikdy som si nemyslel, že sa nájde toľko idiotov, ktorí budú ochotní ísť za hranu.”

 

Situácia teraz vyzerá takto: USA sú vážne poškodené, oveľa viac ako v roku 1962, a stávajú sa veľmi zraniteľné voči Číne. Pre USA je tento výsledok veľmi nežiaduci. USA sa však dostali do ťažkého protiruského záchvatu, takže ruská porážka je jediným spôsobom, ako ospravedlniť ich dlhodobú politiku. Víťazstvo Ruska a porážka Ukrajiny pre ne znamená strategickú katastrofu s prudkým zhoršením situácie na všetkých frontoch, od finančného po vojenský. Po víťazstve Ruska na Ukrajine sa okamžite otvorí otázka ďalších krajín NATO, ktoré doň nedávno vstúpili (Pobaltie, Poľsko, Fínsko atď.). Nebolo potrebné, aby Západ priviedol situáciu do tohto bodu, ale priviedol ju do tohto bodu.

 

USA a Západ začali odmietať ruský obohatený urán a v OSN nepodporili rusko-čínsku rezolúciu o umiestnení zbraní vo vesmíre. Západ nemá jadrové zbrane vo vesmíre, ale má dokonalý systém sledovania vesmíru, ktorý Rusko a Čína nemajú v takom rozsahu. USA požadujú, aby sa Rusko vzdalo rozmiestnenia jadrových a protisatelitných zbraní vo vesmíre, ale vesmírny dohľad nepovažujú za zbraň a nie sú pripravené sa ho vzdať. Súdiac podľa ukrajinských úderov na jadrové strategické rozhodovacie centrá, súdiac podľa vyhlásenia Poliakov, že Rusko nemôže vykonávať jadrové skúšky, inak USA zničia celú jeho vojenskú infraštruktúru, súdiac podľa všetkých vyhlásení, ktoré v poslednom čase zazneli na Západe, môžeme konštatovať, že Západ sa zameral na kapituláciu Ruska.

 

Ide o opakovanie prvej a druhej svetovej vojny. Keď sa po vojne Lloyda Georgea opýtali:

“Nemohla sa prvá svetová vojna skončiť skôr?”, odpovedal: “Mier mohol byť uzavretý kedykoľvek od novembra 1914, ale v očiach sveta by Nemecko bojujúce proti Británii a jej spojencom vyzeralo ako nesporný víťaz. Našou úlohou bolo urobiť z neho nesporného porazeného, čo si vyžiadalo viac ako štyri roky tvrdej vojny a kolosálnych strát.”

 

 

V druhej svetovej vojne sa teda od Nemecka vyžadovala výlučne bezpodmienečná kapitulácia a to, čo nasledovalo, bolo úplné zničenie celej ontológie a ideológie nacistického Nemecka. Ešte nikto v dejinách ľudstva nepožadoval úplné zničenie ideológie a kultúry nepriateľa. To znamená, že svetové elity, ktoré sa blížia k fázovej kríze, si zvolili cestu zjednodušovania; jadrovú vojnu považujú za menej závažné riziko ako globálne otepľovanie a ďalší rast populácie. A čo je veľmi dôležité, určite sa sami rozhodli, že hoci Rusko nie je v týchto plánoch až takým veľkým kameňom úrazu, je dostatočne významné na to, aby jeho zničenie ospravedlnilo akékoľvek riziko.

 

Vojnu s Ruskom vedú nie preto, aby zničili ľudí, pravdepodobne ani nie preto, aby zničili jazyk, ale určite preto, aby zničili kultúrny kód. Vzniká otázka, či by si v prípade boja za zničenie celého kultúrneho kódu Ruska mali Rusi v odpovedi stanoviť úlohu zničiť anglosaský kultúrny kód v jeho celistvosti. Potom nepotrebujú boj o nájdenie nového kompromisu a novej rovnováhy. To je veľmi významný problém, ktorému budú čoskoro čeliť. Máme dva scenáre: Prvý: jadrová vojna. Druhý, nejadrová vojna až do úplného zničenia kultúrneho kódu nepriateľa. Druhý scenár považujem za dosť pravdepodobný.

Sergej Pereslegin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Sergej Pereslegin: Cieľom vojny sa stáva úplné zničenie kultúrneho kódu nepriateľa appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie