Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šesť robotníkov nezvestných po páde mosta v Baltimore je pravdepodobne po smrti. Pátranie bolo pozastavené

Šesť robotníkov nezvestných po páde mosta v Baltimore na východe Spojených štátov je pravdepodobne po smrti. Pátranie bolo pozastavené, uviedla podľa agentúr polícia v štáte Maryland. Štvorprúdový most sa v noci na utorok čiastočne zrútil v dôsledku nárazu nákladnej lode do jedného z pilierov. V tom čase na ňom pracovalo najmenej osem ľudí, dvoch sa […]
Menej ako 1 min. min.

Šesť robotníkov nezvestných po páde mosta v Baltimore na východe Spojených štátov je pravdepodobne po smrti. Pátranie bolo pozastavené, uviedla podľa agentúr polícia v štáte Maryland. Štvorprúdový most sa v noci na utorok čiastočne zrútil v dôsledku nárazu nákladnej lode do jedného z pilierov. V tom čase na ňom pracovalo najmenej osem ľudí, dvoch sa podarilo zachrániť.

Marylandská polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že vzhľadom na nízku teplotu vody a dobu, ktorá uplynula od zrútenia mosta Francis Scott Key Bridge, existuje len malá nádej, že by sa šesť nezvestných našlo živých.

V Baltimore sa zrútil most, do ktorého vrazila loď. Z vody zachránili dvoch ľudí, jeden je vo vážnom stave

Superintendant Roland Butler oznámil, že pátracia a záchranná operácia zhruba 18 hodín od kolapsu mosta prechádza do novej fázy, ktorá sa zameria na vyslobodzovanie. Potápači sa na miesto vrátia v stredu ráno miestneho času, uviedla agentúra AP.

Do mostného piliera narazila kontajnerová loď Dali plávajúca pod singapurskou vlajkou v utorok okolo 01:30 miestneho času (06: 30 SEČ). Takmer okamžite sa do ľadovej vody zrútila časť zhruba 2,5 kilometra dlhého mosta cez rieku Patapsco, ktorej vody mali tú dobu teploty zhruba osem stupňov Celzia.

Záchranári predtým zachránili dvoch z osemčlennej skupiny robotníkov, ktorí na moste opravovali výmoly. Jeden bol vo vážnom stave hospitalizovaný. Marylandskí predstavitelia sa domnievajú, že do vody spadli iba títo ľudia, ale stopercentne to nepotvrdili.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie