Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sestra Gudase o neštěstí v Liberci: Blesk udeřil kousek od nás, volali jsme záchranku

Na dětské akci ve Vratislavicích na okraji Liberce měla Karolina Neuvirthová Gudasová vystoupit s oblíbenou show Karol a Kvído. „Koncert jsme museli zrušit. Nešťastná událost se stala dvacet minut před vystoupením, kdy jsme už byli připraveni za podiem. Blesk do stromu udeřil pár kroků od nás,“ uvedla zpěvačka pro Blesk. ČTĚTE TAKÉ: Drama na Berounce: U […]
Menej ako 1 min. min.

Na dětské akci ve Vratislavicích na okraji Liberce měla Karolina Neuvirthová Gudasová vystoupit s oblíbenou show Karol a Kvído. „Koncert jsme museli zrušit. Nešťastná událost se stala dvacet minut před vystoupením, kdy jsme už byli připraveni za podiem. Blesk do stromu udeřil pár kroků od nás,“ uvedla zpěvačka pro Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Drama na Berounce: U jezu se převrátila loď. Na palubě byly i děti, zasahovali záchranáři

Sestra hokejového mistra světa dodala, že celý tým je naštěstí v pořádku. „Volali jsme záchranku, poskytovali součinnost zdravotníkům a starali se o děti v kulturáku,“ popsala Neuvirthová Gudasová. Podle informací Blesku měla mít mezi zraněnými jednu příbuznou. Koncert chce nicméně brzy nahradit a „vykouzlit dětem úsměv na tváři“.

Neštěstí se stalo v neděli kolem půl čtvrté. „Po zásahu blesku, kdy se lidé schovávali pod stromem, zůstalo 13 lidí ležet v bezvědomí,“ řekl novinářům ředitel liberecké nemocnice Tomáš Roubíček. Mezi nimi bylo pět dětí ve věku dva a tři čtvrtě roku, pět, devět, deset a 16 let, k tomu osm dospělých. „Ze třinácti lidí muselo být pět krátce resuscitováno,“ uvedl Roubíček.

Po přijetí do nemocnice se ukázalo, že způsobená zranění jsou spíše lehká. „Nikdo nemusel být operován, nikdo nebyl popálen,“ uvedl ředitel. Zdravotníci aktivovali po oznámení události traumaplán, při kterém se zajišťuje potřebný počet personálu a lůžek. Tento plán však ukončili zhruba po hodině a půl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neštěstí v Liberci: Blesk zasáhl 18 lidí včetně dětí. Zraněné oživovali záchranáři

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie