Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šesťsto folkloristov na jednom pódiu a ďalšie jedinečné vystúpenia. Začína sa Východná

Folklórny festival Východná priláka v dňoch 4. až 7. júla na Liptov množstvo milovníkov folklóru.
Menej ako 1 min. min.

2.7.2024 (SITA.sk) – Folklórny festival Východná priláka v dňoch 4. až 7. júla na Liptov množstvo milovníkov folklóru. Roztancuje, rozospieva a upriami pozornosť mladej generácie na slovenské korene. K vrcholom programu bude vystúpenie SĽUK-u a pásmo Domovy, v ktorom sa na jednom pódiu predstaví takmer 600 účinkujúcich.

Začiatok júla už tradične patrí najkrajšej prehliadke folklórnych tradícií na Slovensku – festivalu vo Východnej. Obec pod ikonickým Kriváňom bude po 69-krát dejiskom folklórneho festivalu.

“Východná je najstarším a najrozsiahlejším podujatím na Slovensku v oblasti tradičnej kultúry, folklóru a folklorizmu. Aj preto by sme ľudí radi pozvali na toto podujatie, aj na Liptov,” povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Program festivalu je skutočne pestrý a atraktívny. Vo štvrtok 4. júla ho odštartuje veľkolepá multižánrová show o slovenskom folklóre v moderných podobách pod názvom Korene. V piatok zaujme pásmo Domovy, v ktorom sa divákom na jednom pódiu predstaví takmer šesťsto účinkujúcich, zástupcov každého slovenského regiónu. Oficiálny otvárací ceremoniál bude pod taktovkou domácej folklórnej skupiny Kriváň a následne na hlavnom amfiteátri vystúpi SĽUK s programom k 75. výročiu súboru. V sobotu zaujme folklórny program LÁSKAvô či tanečno-divadelné predstavenie Poklona – pocta Jánovi Lazoríkovi. Galaprogram Tradície v pohybe je pripravený na nedeľu. Okrem toho sa uskutočnia školy tanca, jarmok či škola remesiel.

Svoj pobyt na Liptove si návštevníci môžu spestriť ďalším programom. Vyskúšať jazdu na koni na neďalekých lúkach, navštíviť Farmu Východná alebo si domov odniesť produkty typické pre región Liptova, napríklad syry či bylinkové čaje. S deťmi sa tiež môžu vybrať na festivalov ZA7HORAMI. Pre viac tipov sa oplatí navštíviť web VisitLiptov.sk.

Informačný servis

Viac k témam: Festival, folklórny festival, PR
Zdroj: SITA.sk – Šesťsto folkloristov na jednom pódiu a ďalšie jedinečné vystúpenia. Začína sa Východná © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie