Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Severná Kórea poslala cez hranice ďalšie stovky balónov s vrecami odpadkov

Severná Kórea v noci na nedeľu obnovila vypúšťanie balónov s odpadkami smerom do vzdušného priestoru Južnej Kórey. Počas tejto noci ich bolo identifikovaných asi 600, pričom vypúšťaných ich bolo 20 až 50 za hodinu. Podľa agentúr Reuters a AFP o tom v nedeľu informovali juhokórejská vláda a armáda. Balóny s odpadkami, ako sú ohorky cigariet, […]
Menej ako 1 min. min.

Severná Kórea v noci na nedeľu obnovila vypúšťanie balónov s odpadkami smerom do vzdušného priestoru Južnej Kórey. Počas tejto noci ich bolo identifikovaných asi 600, pričom vypúšťaných ich bolo 20 až 50 za hodinu. Podľa agentúr Reuters a AFP o tom v nedeľu informovali juhokórejská vláda a armáda.

Balóny s odpadkami, ako sú ohorky cigariet, handry, papiere či plasty, sa v noci na nedeľu našli na rôznych miestach juhokórejskej metropoly Soul, ako aj v pohraničných lokalitách.

Zbor náčelníkov štábov ozbrojených síl Južnej Kórey informoval, že armáda monitoruje lokality, odkiaľ sú tieto balóny vypúšťané, a vykonáva letecký prieskum s cieľom vypátrať a zozbierať balóny, pod ktorými sú zavesené veľké vrecia s odpadom.

VIDEO Najhorší sused? Severná Kórea mala nad Južnú Kóreu vypustiť desiatky balónov s odpadkami a výkalmi

Armáda vyzvala obyvateľov pohraničných oblastí Južnej Kórey i Soulu, aby s balónmi nemanipulovali a po ich náleze alebo spozorovaní kontaktovali políciu.

V súvislosti s najnovším vývojom v nedeľu popoludní zasadne Stály výbor Rady národnej bezpečnosti Južnej Kórey, aby prediskutoval, či sa v reakcii na vysielanie balónov s odpadkami zo Severnej Kórey vrátiť k šíreniu propagandy cez reproduktory na hraniciach.

Južná Kórea s touto praxou prestala v roku 2018 po samite vodcov Severnej a Južnej Kórey.

Severná Kórea poslala cez ostro sledovanú hranicu stovky balónov s odpadkami či exkrementmi už aj v stredu. Kým Pchjongjang označil tieto balóny za “dary”, Soul toto konanie označil za úbohé a nebezpečné.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie