Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Severokorejci už cvičí v Rusku, ukazují záběry. Vojáci mají doplnit stavy na Ukrajině

Na jedné z nahrávek uveřejněných ukrajinskou platformou OSINT na sociální síti X je patrné, jak skupiny v plné polní výzbroji cvičí u vojenské základny. Mělo by se jednat o kasárna u města Sergejevka na Dálném východě poblíž Vladivostoku. ČTĚTE DÁLE: Na Ukrajině umírají i vojáci z KLDR, informoval Soul. Mají získat zkušenosti z války Další záběry pak zachycují frontu vojáků, […]
Menej ako 1 min. min.

Na jedné z nahrávek uveřejněných ukrajinskou platformou OSINT na sociální síti X je patrné, jak skupiny v plné polní výzbroji cvičí u vojenské základny. Mělo by se jednat o kasárna u města Sergejevka na Dálném východě poblíž Vladivostoku.

ČTĚTE DÁLE: Na Ukrajině umírají i vojáci z KLDR, informoval Soul. Mají získat zkušenosti z války

Další záběry pak zachycují frontu vojáků, kteří dostávají od Rusů proviant, uvedl web Ukrajinská pravda. Záběry by měly být pořízené ve výcvikovém prostoru Sergejevskij, rovněž na Dálném východě.

„Vojáci ze Severní Koreji válčí v Evropě proti evropskému státu. Jak bude Evropa reagovat?“ položil v pátek na síti X otázku bývalý náměstek ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

KLDR už dlouhé měsíce zásadně podporuje Rusko během války na Ukrajině. Severní Korea poslala svému spojenci údajně miliony dělostřeleckých nábojů. Čím dál častěji se také množí dohady o tom, že Severní Korea pošle na Ukrajinu regulérní armádu. Nynější záběry by mohly obavy Ukrajinců potvrdit.

Podle páteční zprávy jihokorejské agentury Yonhap začal přesun části severokorejských vojáků do Ruska již 8. října. V první vlně mělo dorazit 1 500 vojáků. Celkový počet severokorejských vojáků v Rusku by se mohl blížit k 12 tisícům mužů včetně speciálních jednotek. V Jižní Koreji byla v reakci na zjištění svolána bezpečnostní schůzka za účasti prezidenta.

Na zapojení KLDR tento týden upozornil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, upozornila agentura Reuters. „Od našich zpravodajců máme informace, že Severní Korea vyslala taktický personál a důstojníky na Ukrajinu na dočasně okupovaná území a připravuje na své půdě 10 tisíc vojáků, ale nepřesunula je zatím na Ukrajinu, ani do Ruska,“ řekl Zelenskyj na čtvrteční tiskové konferenci s Markem Ruttem, novým generálním tajemníkem NATO.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KLDR udeřila proti Jižní Koreji. Armáda zničila most mezi zeměmi a nabrala 1,4 milionu vojáků

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie