Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Siahnite do kuchynskej skrinky a naneste na pokožku. Hydratuje lepšie ako drahé krémy

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Roman Samborskyi). Pri starostlivosti o pleť tváre môžeme používať nielen kozmetiku z obchodu, ale aj produkty, ktoré máme v kuchyni a pripraviť si účinné masky, ktoré dodajú našej pleti žiarivosť a sviežosť. Zistite, čo použiť na výrobu vlastnej domácej masky a čo do nej pridať, aby ste sa mohli […]
Menej ako 1 min. min.

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Roman Samborskyi).

Pri starostlivosti o pleť tváre môžeme používať nielen kozmetiku z obchodu, ale aj produkty, ktoré máme v kuchyni a pripraviť si účinné masky, ktoré dodajú našej pleti žiarivosť a sviežosť. Zistite, čo použiť na výrobu vlastnej domácej masky a čo do nej pridať, aby ste sa mohli tešiť z krásnej pleti.

Čo použiť na výrobu vlastnej domácej masky a čo do nej pridať?
Foto: shutterstock/Roman Samborskyi

V kuchyni máme produkty, ktoré môžeme použiť na prípravu výživných masiek na tvár. Stačí siahnuť po ovsených vločkách a môžete si ľahko a rýchlo vyrobiť domácu masku, ktorá vyhladí vrásky a dodá pleti jas. Poradíme vám, ako si pripraviť vlastnú masku.

Ovsené vločky a ich vlastnosti

Domáca kozmetika vrátane masiek je naďalej obľúbenou a čoraz viac ľudí ju využíva pri každodennej starostlivosti o pleť. Jedným z najúčinnejších produktov, ktoré môžete použiť pri tvorbe vlastných masiek, sú ovsené vločky.

Skvele fungujú na všetky typy pleti a v kombinácii s rôznymi prísadami môžeme ich účinky zosilniť. Samotné ovsené vločky sú veľmi často zložkou kozmetiky, pretože podporujú liečbu zápalov a upokojujú začervenanie pleti.

Skvele fungujú na všetky typy pleti a v kombinácii s rôznymi prísadami môžeme ich účinky zosilniť.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek

Okrem toho sú ovsené vločky cenným zdrojom vitamínov B1, B6 a E. Sú tiež bohaté na železo, zinok a vápnik, preto sa im pripisujú protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky.
Pravidelné používanie domácich masiek z ovsených vločiek dokáže stiahnuť póry a redukovať čierne bodky, pričom pleť vyživujú a vyhladzujú. Veľkou výhodou ovsených vločiek je aj to, že nemajú žiadne alergénne vlastnosti, čo znamená, že neexistujú žiadne kontraindikácie ich používania.

Ako pripraviť masku z ovsených vločiek

Príprava domácej ovsenej masky nie je zložitá a receptov na ňu je naozaj veľa. Ak potrebujete masku na každodennú starostlivosť o tvár a hľadáte takú, ktorá pleť upokojí a zjemní, najlepšie je pripraviť ju doma z týchto ingrediencií.

Potrebujete:

2 polievkové lyžice mlieka

1 polievková lyžica ovsených vločiek

škorica – voliteľná

V miske zmiešajte vločky a mlieko a ak chcete, pridajte škoricu. Všetko spolu miešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu. Potom si tvár a krk umyte teplou vodou a naneste masku. Nechajte ju pôsobiť približne 20-30 minút a po uplynutí tohto času ju jemne zmyte vodou.

Na druhej strane, ak si chcete vytvoriť masku, ktorá funguje na suchú alebo zrelú pleť, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

0,5 šálky ovsených vločie

1 vajce

1 lyžica medu

1 lyžica mandľového oleja

polovicu banánu

Na prípravu tejto domácej masky musíme do misky naliať 1 šálku vriacej vody a potom do nej pridať ovsené vločky. Zmes premiešame a necháme 5 minút pôsobiť. Potom pridáme med a vajce a opäť miešame, kým sa ingrediencie úplne nerozpustia. Ďalším krokom je roztlačiť banán a pridať ho do misky.
Odstavíme ho, aby vychladol. Masku nanesieme na očistenú tvár a necháme pôsobiť 10 minút. Po uplynutí tejto doby ju zmyjeme vlažnou vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mätová maska vymaže nedokonalosti lepšie ako retuš. Potrebujete len dve ingrediencie a 10 minút

Domáca maska na suché ruky. Potrebujete len 2 prísady z vašej kuchyne

The post Siahnite do kuchynskej skrinky a naneste na pokožku. Hydratuje lepšie ako drahé krémy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie