Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Síkela má předpoklady, aby v europarlamentu uspěl, řekl Fiala. Věří v důležité portfolio

Vláda se velmi pečlivě, poctivě a důkladně věnovala výběru kandidáta na člena Evropské komise, řekl premiér Petr Fiala (ODS). Zvažovala se tři jména. „Diskuze ve vládě i výsledné hlasování bylo naprosto jednoznačné. Jozef Síkela získal všechny hlasy členů vlády, čili jeho podpora je jednomyslná, a to není úplná samozřejmost. Jsem přesvědčen, že Jozef Síkela má […]
Menej ako 1 min. min.

Vláda se velmi pečlivě, poctivě a důkladně věnovala výběru kandidáta na člena Evropské komise, řekl premiér Petr Fiala (ODS). Zvažovala se tři jména.

„Diskuze ve vládě i výsledné hlasování bylo naprosto jednoznačné. Jozef Síkela získal všechny hlasy členů vlády, čili jeho podpora je jednomyslná, a to není úplná samozřejmost. Jsem přesvědčen, že Jozef Síkela má všechny předpoklady pro to, aby uspěl při výběru členů Evropské komise před Evropským parlamentem a ve všech schvalovacích procesech a abychom s jeho osobou byli schopni získat portfolio, které považujeme za důležité,“ řekl Fiala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Balaštíková chtěla po Haasovi důkazy, že není hůř. Ten vyvracel dvě její tvrzení o rozpočtu

O tom, že Síkela důležité portfolio získá, je Fiala prý přesvědčen z několika důvodů. „Jozef Síkela je ministr, takže má exekutivní zkušenosti. A to hraje důležitou roli z hlediska kvalifikace pro evropského komisaře,“ sdělil Fiala.

Podotkl, že Síkela má ale i další kvality, které při výběru evropského kandidáta na evropského komisaře hrají roli. „Přišel do politiky z byznysu, má zkušenosti s podnikatelským prostředím, s bankovním sektorem, a to je nepochybně výhoda. Kromě toho, že má nadstandardní jazykové kompetence, tak působil řadu let v zahraničí a má tedy zkušenosti i se zahraničním prostředím a nebude mít žádné problémy se v Bruselu aklimatizovat,“ popsal premiér.

Síkela následně Fialovi poděkoval za „lichotivá slova“, která zazněla. Uvedl, že má za sebou více než třicetiletou bankovní praxi, díky čemuž se naučil strategickému řízení a práci s multikulturními a multinárodními týmy v cizojazyčném prostředí. „To je jedna z předností, kterou mohu v rámci Evropské komise nabídnout. Zároveň mi zmíněné aktivity daly poměrně široký vhled do problematiky ekonomik střední a východní Evropy,“ řekl Síkela.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpackanou digitalizaci lidé vládě spočítají, míní experti. Zmínili i Čunka v čele lidovců

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie