Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Silk Road Bitcoiny smerujú na Coinbase

Vláda Spojených štátov previedla značné množstvo Bitcoinov, pôvodne zabavených na známom trhovisku Silk Road, na Coinbase Prime. Táto transakcia, zahŕňajúca približne 3 940 BTC v hodnote 240 miliónov USD, viedla k poklesu ceny Bitcoinu o 2 % a vyvolala diskusie o potenciálnom vplyve na trh. Silk Road, ktoré v roku 2011 vytvoril Ross Ulbricht, bolo […]
Menej ako 1 min. min.

Vláda Spojených štátov previedla značné množstvo Bitcoinov, pôvodne zabavených na známom trhovisku Silk Road, na Coinbase Prime. Táto transakcia, zahŕňajúca približne 3 940 BTC v hodnote 240 miliónov USD, viedla k poklesu ceny Bitcoinu o 2 % a vyvolala diskusie o potenciálnom vplyve na trh.

Silk Road, ktoré v roku 2011 vytvoril Ross Ulbricht, bolo temné webové trhovisko, ktoré umožňovalo anonymný predaj rôzneho tovaru, z ktorých mnohé boli nelegálne. FBI v roku 2013 túto platformu zatvorila a Ulbrichta zatkla, čo viedlo k tomu, že americké orgány činné v trestnom konaní v priebehu rokov zhabali približne 50 000 BTC. Nedávny prevod finančných prostriedkov na Coinbase Prime je súčasťou prebiehajúcej správy týchto aktív.

Spoločnosť Arkham Intelligence uviedla, že prevedené Bitcoiny prepadli obchodníkovi s drogami Banmeetovi Singhovi počas súdneho procesu v januári 2024. Tento krok vládnej peňaženky vyvolal medzi obchodníkmi a investormi obavy z možného výpredaja, ktorý by mohol vyvinúť tlak na pokles ceny Bitcoinu.

V minulosti mali vládne likvidácie citeľný vplyv na trhy s kryptomenami. Napríklad v marci 2023 americká vláda zlikvidovala 9 861 mincí za 216 miliónov dolárov na inštitucionálnej platforme Coinbase Prime, ktorá sa často používa ako nástroj na odpredaj takýchto mincí. Regulačné orgány skúmali Coinbase pre údajné porušenia a nezákonné obchodné správanie, čo pridalo do situácie ďalšiu vrstvu zložitosti.

Dôsledky tohto prevodu sú mnohostranné. Na jednej strane dokazuje pokračujúcu angažovanosť vlády v oblasti kryptomien a jej schopnosť ovplyvňovať dynamiku trhu. Na druhej strane vyvoláva otázky týkajúce sa budúcnosti zabavených digitálnych aktív a postupov ich správy a likvidácie.

Keďže trh na tento vývoj reaguje, uvidíme, či vláda pristúpi k predaju, alebo si aktíva ponechá. Toto rozhodnutie bude mať nepochybne významný vplyv na náladu na trhu a mohlo by slúžiť ako precedens pre budúce kroky týkajúce sa zabavených kryptomien.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Silk Road Bitcoiny smerujú na Coinbase je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie