Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Silné bouřky, přívalové deště a kroupy. Extrémní počasí trvá, výstraha platí pro pět krajů

Meteorologové hlásí na středu skoro jasno až polojasno, zejména na severozápadě Čech může být zataženo. Právě tuto oblast by měl zasáhnout déšť, přeháňky a ojediněle také bouřky. Odpoledne by mělo oblačnosti přibývat i na zbytku území, místy s deštěm a bouřkami, které mohou být silné. Ty mohou místy doplnit také přívalový déšť, kroupy či nárazy […]
Menej ako 1 min. min.

Meteorologové hlásí na středu skoro jasno až polojasno, zejména na severozápadě Čech může být zataženo. Právě tuto oblast by měl zasáhnout déšť, přeháňky a ojediněle také bouřky. Odpoledne by mělo oblačnosti přibývat i na zbytku území, místy s deštěm a bouřkami, které mohou být silné. Ty mohou místy doplnit také přívalový déšť, kroupy či nárazy větru, upozorňuje ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Pohroma při pouti do Mekky: Zemřelo téměř 600 lidí, zdroje hovoří o „nemoci z vedra“

„Největší pravděpodobnost výskytu bouřek je na východě Čech, na severu Moravy a ve Slezsku. Pokud se s bouřkou v těchto oblastech setkáte, je možné že bude silná až velmi silná,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Martin Adamovský.

Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat v tropických hodnotách. Experti předpovídají, že půjde o 28 až 33 stupnů Celsia. Chladněji bude na severu a severozápadě Čech. Tam by se měly teploty pohybovat mezi 21 a 25 stupni.

Kvůli vysokým teplotám, zejména na Moravě, vyhlásili meteorologové pro část území výstrahu. Platí pro oblasti Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje a Vysočiny, a to od středečních 11 hodin dopoledne do osmi hodin večer. Adamovský upozornil, že na tomto území se očekává velké dusno, ČHMÚ pak varuje před nebezpečím přehřátí a dehydratace.

Ve čtvrtek by mělo být v Česku polojasno až oblačno, zpočátku se mohou objevit přeháňky. Teploty předpovídají odborníci značně nižší než o den dříve. Maxima by se měla vyšplhat maximálně k 28 stupňům Celsia.

Polojasno až oblačno hlásí meteorologové i na pátek. Přes den očekávají experti i přeháňky. Přes den by se měla obloha od západu zatahovat s deštěm a bouřkami. Teploty opět vystřelí do tropického pásma. Denní maxima se budou pohybovat mezi 28 a 32 stupni Celsia, na jihovýchodě může být až 34 stupňů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Klíšťová encefalitida začíná nenápadně, varuje lékařka. Případů přibývá, na co dát pozor?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie