Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šimečka: Eurovoľby nám dávajú nádej, že vieme poraziť Smer

Strana Hlas-SD tiež zdôraznila potrebu plne rešpektovať výsledky volieb, a to v kontexte politickej situácie posledných mesiacov.
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 (SITA.sk) – Pre predsedu Progresívneho Slovenska (PS) Michala Šimečku je volebný výsledok jeho hnutia v eurovoľbách povzbudením do ďalšej práce a predovšetkým signál pre všetkých, že PS dokáže poraziť súčasnú vládnu stranu Smer-SD.

„Je to vzpruha pre našich voličov a všetkých ľudí, ktorí nesúhlasia s tým, kam sa Slovensko uberá pod touto vládou a prajú si zmenu. To je nádej, že Smer vieme poraziť. Teraz v európskych voľbách, potom v komunálnych, župných a nakoniec v národných voľbách,” vyhlásil Šimečka na krátkom brífingu počas volebnej noci v Bratislave, ktorú organizovala kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku.

Vypätá atmosféra a nenávisť

Progresívci získali spomedzi všetkých strán na Slovensku najviac mandátov pre nadchádzajúce funkčné obdobie Európskeho parlamentu.

„Som veľmi rád za naše hnutie, že tam budeme mať šesť europoslancov. Mne to vypovedá aj to, že napriek tomu, aká je vypätá atmosféra a koľko je nenávisti vo verejnom priestore, tak sa dá uspieť aj s kampaňou a s politikou, ktorá je postavená na slušnej argumentácii, nie na klamstvách, nenávisti a neustálom vymedzovaní sa voči EÚ a kopaniu do našich zahraničných partnerov. Je to pre nás povzbudenie do ďalšej práce,” dodal Šimečka.

Šesť mandátov nie je zanedbateľných

Zákonodarcovia z Progresívneho Slovenska sú v rámci europarlamentu súčasťou frakcie Obnovme Európu. Šesť mandátov v rámci frakcie nie je podľa Šimečku zanedbateľných a verí, že poslanci z jeho hnutia budú dôležitým hlasom v rámci Európskeho parlamentu.

„Jedna vec je jasná už teraz. Progresívne Slovensko je jednou z najsilnejších, ak nie najsilnejšia liberálna strana v Európskej únii. A to nie je málo. Som na to veľmi hrdý. Šesťčlenná delegácia už je pomerne silná. Pevne verím, že bude dostatočná väčšina na proeurópsku koalíciu, ktorá bude Európu vedieť posunúť vpred. A my toho chceme byť súčasťou,“ skonštatoval Šimečka.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

Viac k témam: Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS), Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Šimečka: Eurovoľby nám dávajú nádej, že vieme poraziť Smer © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie